Världens segaste öronknäck och mardrömslik skogspromenad

Jahapp - idag är en viss fröken Lurv VÄLDIGT billig..!!

Vi var ute på skogspromenad och som ni vet så löper hon nu men det har aldrig varit någon problem tidigare att ha henne lös i skogen för hon brukar komma när man ropar på henne och är hon lös så håller hon sig i närheten men det funkade visst inte idag.

Promenaden hade pågått en stund och vi strosade längs joggingsspåret och jag såg några omkullfallna stammar på en sidostig, dessa brukar ju användas av ryttare som vill hoppa lite med sina hästar och de är ju ganska låga och lagom höga för en större hund så jag hoppade lite med henne där för att träna på "Hopp" kommandot och det gick fint och lite senare så kommer det en liten flicka som talar om att hennes mamma är ute och promenerar en bit bort och också har en hund för de hade säkert hört att jag ropat på bonita som hade fastnat vid en doftfläck en bit bort på stigen så jag kallade in henne och avvaktade tills dom hade passerat utom synhåll. Det var en schäfer de hade men jag såg inte om det var en hane eller tik, var för långt borta.

Kopplade Bonita och v'äntade tills de var utom synhåll, de var ändå minst 200-250 meter bort från mig, en bra bit alltså men jag avvaktade tills de verkligen var längre bort innan jag släppte lös henne igen.

Tänkte köra en sista gång med hoppet och sen fortsätta till grustaget för fysträning, satte henne en bit bort från stocken så hon skulle hinna springa lite innan själva hoppet och det gick fint tills hon INTE stannade vid mig som hon annars gör och hon satte iväg i full karriär förbi mig till hunden som hon fått nys på. Här blev jag SKITFÖRBANNAD och skrek efter henne och jag som är svag i benen kan ju inte riktigt springa än så jag gick så fort jag kunde och öste miljoner med hemska svordomar så det säkert hördes i hela skogen hur förbannad jag var och utskällningen fortsatte sen när jag fick ifatt henne och turligt nog var den här hunden kopplad också så det var lätt att få tag på henne.

Blev koppel och stränga inkallningsövningar en bra stund sen på promenaden tills grustaget och där fick hon vara lös pga skulle ju jobba där och klättra men sen verkade inkallningen fungera igen då hon lyssnade helt okej men sen brast det IGEN! Fast denna gång var det en äldre man som hon gärna ville hälsa på men jag blev inte glad för det pga hon vet att hon inte får sticka sådär men tur hon kom tillbaka ganska omgående och att mannen inte blev skrämd av henne.

Nu skulle vi gå hem, här börjar mardrömmen..

Hon kopplades för att fler incidenter inte skulle ske och det gick bra att gå hem, hon var ganska trött nu och efter en bit ser jag en mörk schäfer som strosar och luktar på en massa kissfläckar, ser direkt att det är där hon har kissat och märker snart att det är samma schäfer som Bonita stack till förut och blir livrädd när jag ser att det är en hane.

Fan! tänker jag och ser mig omkring efter dess matte och undrar om de är i närheten och det var dom tydligen inte men blir lite lättad när jag ser att han har halsbandet på sig och hanen får självklart nys på Bonita och hon som löper nu, och han blir ju självklart intresserad och rusar rakt mot henne och gissa om jag får fullt sjå att hålla honom från henne och jag är enormt glad över att Bonita har lydnad för hon satt lugnt när jag sa åt henne att sätta sig ner men fick jobba massor med att hålla hanen borta från henne och gudars vad han slet och pep - gissa om jag har ont i armarna nu..!

Han råkade dessutom komma lös en par ggr - panik! men turligt nog fick jag på honom halsbandet igen, det var en sån där halvstryp med bältesspänne dvs man kan inte riktigt reglera storleken utan den har vissa mått så att säga så det var lite knepigt  men tur jag ändå slutligen fick ett bra grepp så jag kunde vrida om halsbandet ordentligt så han inte kom lös igen.

Men sen hände det nåt..

Jag hade släppt Bonita för att lättare få koll på hanen, är ju lättare att hålla i honom med 2 händer och Bonita ligger ju kvar när man säger åt henne att göra det och precis när jag hade släppt henne så hände det nåt jag vet inte vad och hanen kom lös..! FAAAAAAAAAAAN! och båda hundarna sticker iväg men tur de hann inte långt och jag VRÅLADE som besatt efter Bonita och bad till alla gudar att låt honom INTE sätta sig på henne för jag är ganska säker på att hon är i höglöp nu dvs valpar kan bli till om hon råkar paras nu och tydligen hjälpte det för de stannade ganska nära mig och han satte på henne från "fel" håll dvs juckade mot huvudet och jag bönade och bad för att han skulle stanna där och inte gå till bakändan och jag hann fram i tid och knuffade bort honom från henne och tryckte ner Bonita på marken och la mig på henne för att han inte skulle försöka igen och fick jobba för att hålla honom borta från henne och ganska omgående kom kvinnan som hade schäfern och hon var lika förbannad på sin hund hon med och jag sa att det var en löptik jag hade men ingen riktig parning hände men att han försökte para henne och hon bad massor om ursäkt att det blev såhär galet och hon var riktigt förbannad på hunden och berättade sen för mig att han aldrig gjort såhär förut och att det egentligen inte var deras hund utan de var hundvakt åt den hanen. Hade jag haft otur och det blivit parning och hela kalaset, då hade det blivit veterinären och abortspruta direkt för här ska det inte bli några valpar alls, men nu kan jag tacka min lyckliga stjärna över att det inte blev så.

Bonita var helhispig sen när vi skulle gå hemåt, flåsade och drog i kopplet och var allmänt dryg och bara revirkissade heeela tiden men nu ligger hon och sover. Det var sannerligen en äventyr idag fast en mardrömslik sådan och hon har nu bevisat att det INTE går och lita på henne i fortsättningen så nu blir det koppeltvång en bra tag framöver tills öronknäcken försvunnit.

Annars så är min hälsa helt okej, blir piggare och piggare för var dag som går och nu börjar också mitt blodsocker hamna på mera normala nivåer och det är ju väldigt skönt =) Snart är det också dags för utställningar igen även om det dröjer cirka 3v till men tiden går fort! Vet redan hur många det är anmälda till Sundsvall,. det var snabbt det! 26 leonberger blir det - lagom tycker jag efter västerås 65 =P Fast den här domaren har jag ställt för tidigare med en slät 1a som resultat och det var förra året det så det ska bli spännande och se hur det går nu iår.

Tjingeling!

Västerås

I söndags var man ner till Västerås och visade Bonita och det gick över förväntan, hade noll förväntningar inför den dagen eftersom det var hela 65 anmälda och hon hade inte visats sen HUND07 före jul och det skulle vara en ny handler som visade henne åt mig då jag inte är tillräckligt stark ännu.

Hon var enormt pigg och busig redan på morgonen så man undrade hur det skulle gå, kom dit i bra tid och var först in i vid våran ring så vi kunde ta ett riktigt bra plats med god översikt över hela ringen och kunde se vad som hände därinne, perfekt! 

Dagen började lite kaotiskt  då ringsekreterarna inte hade dykt upp så domaren fick stå och vänta innan han kunde köra igång bedömningarna men han började iaf att skriva ner numren på de juniorhanarna som stod inne och väntade men snart dök de upp och bedömningarna kunde köras igång något försenade och sen upptäckte ringsek. att hundarna skulle också mätas men mätsticka saknades så det blev lite rörigt där med och man var tvungen att gå och hämta en sån och mätningarna kunde sen genomföras. Varför mäter man hundarna? Jo för att min rasklubb vill kolla hur storleken hos hundarna ser ut nu eftersom en hel del hanar verkar lite små i storlekarna då idealet ligger på 76 cm så de vill genomföra obligatorisk mätning under 2 år för att få en sammanställning över storleken. Både hanar och tikar mäts, storleken ser dessutom bättre ut hos tikarna då många ligger nära idealet på 70 cm, storleken hos rasen ska vara 65-75 hos tikar och 72-80 cm hos hanar, ideal 70 resp 76 - så nu har ni fått lite rasfakta med =)

När det var dags för juniortikar var jag då bra nervös för jag visste då att det var dags för Bonita snart, var inte så många juniorer anmälda och sen bara 2 stycken i unghundsklassen och Bonita var först in i öppenklass och när domaren slängde ut så gott som halva juniorklassen med 2a då var man äckligt nervös kan jag lova..! Satt och bara fumlade med Bonita päls och försökte få henne så snygg som möjligt innan hennes handler tog över innan de skulle in och när de var inne så vågade jag knappt titta på hur det gick men när jag kollade så skötte hon sig GALANT och när hon sprang så fullkomligt FLÖG hon fram, var bara så snygg som hon kunde bli =)

Domaren gillade henne skarpt eftersom hon fick rött band, det var dagens mål det och då var det bara och vänta på konkurrensen, var ganska seg väntan i o m att jag var nervös också och man såg ju att det var skitfina tikar som var med i katalogen och de fick naturligtvis 1a också. Jahapp tänkte jag då, vi lär bara få slät 1a idag. Gissa sen hur förvånad jag blev när domaren kallade in Bonita i mitten - var ju 13 tikar totalt kvar som skulle konkurrera om placeringarna i klassen varav 3 stycken kunde bli SUCH samma dag dvs saknade sista certet och 2 av dom behöll han sen också kvar som topp 5 samt 3 andra tikar till - totalt 6 kvar resten tackade han av..

Alla 6 fick springa ett par varv och den 6e tiken tackade han sen av när han väl bestämt sig för vilka 5 han ville behålla och placera sen var det flera varv till och omplaceringar innan det var helt klart och när han var färdig så stod Bonita som 4a och fick Ck, var bara de 4 främsta som fick Ck i öppenklass den här dagen.

Snart var det dags för Bästa tik men där blev hon oplacerad, visste ändå att hon skulle bli det pga var ju 4a i öppenklass och det var många andra tikar med i BT så det gjorde inget, var ändå skitnöjd och oerhört glad över hennes placering i öppenklass med tanke på hur hård domaren var med gallringen och snål med Ck.

Kritiken för er som är nyfikna kommer här

"Korrekt typ. Feminin stil med idealisk rak rygg men kunde ha mera substans. Rör sig väldigt fritt dock trångt bak"

Catrin - du ska ha ett stort TACK! för att du visade Bonita så bra i söndags, räkna med att jag kommer och be dig om hjälp fler ggr =)

Nästa utställning blir för oss i Sundsvall den 24 maj, ska bli spännande och se hur det går då och sen dagen därpå blir det i Österbybruk nära Uppsala och sen en 3e som hon är anmäld till nu blir den 14 juni i Avesta.

Tjingeling!


sovrummet igen

Nu är sovrummet så gott som klar! Rummet är underbart mysig nu, bara lite tavlor och fotografier ska upp på väggarna - tänkte beställa en stor förstoring på Bonita på 50x70 cm och ha som tavla men har inte bestämt mig för vilken motiv än samt 2 mindre på 30x40 eller så att ha under sängen fast de kan jag också printa ut själva men det är såklart snyggast med riktigt fotopapper =)

Här kommer lite bilder på den "nya" sovrummet för jag vet att ni är nyfikna och så har jag lovat er också att visa bilder när jag var klar =)





Den stora tavlan som jag tänkte fixa tänkte jag hänga upp till höger om byrån - typ mitt emot fotgaveln på sängen och sen på sänghyllan så har jag köpt ett par ramar som jag ska ha in bilder i sen och ställa på hyllan där, blir riktigt bra det tror jag =)

Tjingeling!

sovrumsmakeover

Igår var jag och min älskade karl till sundsvall och IKEA, en resa som vi planerat och sett fram emot ett tag och anledningen till att vi åkte dit var att jag planerat en makeover i sovrummet. Fick ju den nytapetserat strax före jul och det har varit så tråkigt inne där sen dess, tomt på väggarna och mysfaktorn var lika med noll.

Detta har jag nu bestämt mig för att ändra på! Shoppingen - den blev rejäl och så har man investerat i en ny jättefin byrå som är mycket bättre än den gamla vita rucklet som jag hade förut och den nya har mycket mera plats också, så skönt. Nya krukväxter, nya lakan samt en massa mysiga inredningsdetaljer som ljusslyktor, blockljus och såna saker. Mysfaktorn är väldigt hög nu =)

Har även inhandlat en jättefin hyllplan med konsoller i smide som vi ska få upp imorgon eller så, måste låna borrmaskin av pappa först bara då väggen den ska upp på är av betong och då duger inte vanliga skruvmejslar utan här krävs hästkrafter för att ens få fast skruvarna så då duger bara borrmaskinen. Sen ska man ta och förstora ett par bilder på Bonita också i svart/vitt som man ska hänga upp på väggen där, tänkte ha en bamsing på 50x70 cm - få se vilken bild det blir också. har ej bestämt mig ännu.

Skit också.. tänkte ladda upp en bild för att visa hur sovrummet såg ut innan makeovern men äsch, får försöka förklara istället, Tänk er att ni står i dörren till ett långsmalt sovrum med garderob längst in i ena hörnet och fönstret bredvid den till höger. Sängen står mitten i rummet med huvudgaveln mot den vänstra väggen och sängbordet står framför den mot väggen. Sen direkt i hörnet till vänster står det en fåtölj och på kortsidan av väggen där så hänger det Bonitas prisrosetter från de officiella utställningarna. Rummets högra långsidevägg är så gott som tom på tavlor osv, den enda prydnaden som hänger där är ett ljusstake i smide för 10 stycken värmeljus, så som ni förstår så har jag omedvetet placerat ALLT eller ja nästan allt på rummets vänstra sida, fråga mig inte varför men nu är det mycket mera ombonat, har flyttat sängen till den högra väggen istället och har huvudgaveln där och så är det mera krukväxter i rummet också, bland annat en rätt stor palm som står nedanför fönstret. Mysigt!

Låter som en ganska trist rum va? =) Det var det iaf innan makeovern som jag är så säker på att det kommer bli sååå bra när allting är färdigt. Lovar att fixa bilder då så ni får se hur rummet ser ut sen =)

Tjingeling folks!

Pust..! Äntligen kan man andas ut..

Tack och lov så oroade jag mig helt i onödan igår, Bonita mår mycket bättre nu och det är så skönt! =) Har inte haft någon mer diarre sen den blodiga sörjan hon sket ut igår och sen på kvällen var hon mycket piggare, drack bra och var otroligt envis om att hon skulle ha sin kvällsmat men det var inte konstigt ändå eftersom hon varit utan mat så länge.

Var t o m fräck och försökte sno min middag igår och frukost imorse men har man en matvrak till hund som älskar mat över allt annat och hon varit fastande så länge så kan man ju förstå henne =) Men imorse ringde jag veterinären igen iallafall för att höra med dom samt berätta att min lurv mådde bättre och då sa dom att vi kunde avvakta med att träffa vetten så tiden avbokades. Men skulle hon bli dålig igen så åker vi in, fast jag är säker på att det inte behövs och det är skönt det. Min uppfödare sa också att det var nog pga för mycket ben som hon fick i sig samt pga att hon åt för fort och så var det vanligt med blodig diarre när hunden ätit märgben pga vassa kanter.

Men en sak är säker - jag vågar inte chansa och ge henne mer märgben nu när det gick såhär galet som det blev igår, så nu blir det bara mera lättsmält godis för hon har blivit risig i magen alla ggr sist hon fått märgben av mig.

Skruttan ska nu få skondiet i form av Hills I/D torrfoder som hon får blöt samt med kluttar av I(D burkmat i någon dag innan hon får börja med sin egen torrfoder igen sen bör hon vara bra i magen efter någon dag =)

Tjingeling!

Baksidan av att vara hundägare

Suck.. här sitter man och oroar sig halvt ihjäl för Bonita och målar fan på väggen. Hon fick ju märgben igår av mig mitt på dagen, var ett stort härligt knäled av ett vuxet älg - mycket kött och smaskens på den och hon fullkomligt njöt av den och magen hade varit fin länge så jag tänkte att nu var det ingen risk att ge henne något.

Ack så fel jag hade! Imorse var hon dålig i magen igen =( Så man har sprungit ut flera ggr idag så hon fått skita av sig ute men det sista gången skrämde mig rejält för då började det komma blodblandad diarre och då var det bara och skynda sig hem och slänga sig på telefonen till veterinären, fick en tid 10.40 imorgon. Hon hade även kräkts upp en klump av ben och det brukar betyda stopp i tarmen =/

Så imorgon ska hon in på röntgen för att se hur tarmarna ser ut, blodet var iaf ljusrött så det kommer från på slutet av tarmen så det är ett plus iallafall - hade varit värre om det varit mörkrött och då innebär det att det finns skada på magsäcken/tunntarmen men det verkar inte vara så här men röntgen får utvisa imorgon.. Kommer att sova uselt inatt jag och tänka på alla värsta situationen. Är det stopp i tarmen så blir det troligtvis akut operation redan imorgon..  Min lilla gumma.. Det innebär ju att västerås, som vi sett fram emot är - bye bye men viktigast är att hon blir frisk och så riskerar vi också att missa sundsvall samt österbybruk i Maj också men det beror ju naturligtvis på hur snabbt hon repar sig också.. Viktigast nu är att hon blir frisk!

Så ni alla hundägare - SE TILL ATT FÖRSÄKRA ERA HUNDAR!!!!! det hjälper er massor i slutändan

Håll också alla tummar och tår och tassar för oss imorgon och hoppas att det går bra för min lillskrutt

kram på er alla

Ps. en sak är säker - hon har ätit sitt sista märgben! Hädanefter blir det bara mer lättsmält godis som grisöron och dylikt.

Skogspromenad

Idag var det så härlig väder ute, skönt med lite omväxling efter några dagars dimma och regn ute så skiner solen för fullt och det är så skönt ute fast fortfarande lite kyligt i skuggorna så jag drog med Bonita ut i skogen så hon skulle få röra på sig ordentligt.

Jag behöver ju också den här träningen om jag ska klara av att visa Bonita för egen maskin den 24-25 maj i sundsvall respektive Österbybruk och då måste jag ju hinna bli tillräckligt stark tills dess, är ju 1,5 månad kvar och mycket kan hända på den tiden så det är bara och sätta igång men ju mer jag rör på mig ju starkare blir jag också fast det är inte lätt när man tappat så mycket muskelstyrka som jag gjort och så har man fortfarande lite dålig syresättning i blodet och därför får musklerna inte tillräckligt med syre och blir då automatiskt svagare än normalt men snart har jag förhoppningsvis full syresättning och då orkar jag ju också mer.

Lungkapacitetet har iaf blivit bättre så det är alltid något =)

Kameran var självklart med och här kommer en kanonbild som jag lyckades fånga idag, kanske man lägger in fler här på bloggen sen men vill bara visa den här just nu då den är såå SNYGG!

481631-17

Skit vad glad jag är - har nu äntligen lyckats komma på hur man får bort de fula scrollisterna som man fick när man klickade på miniatyrbilderna, yes yes! Krävdes lite finlir att hitta den lilla sketna koden men nu är de väck =)

Måste tipsa er om att skaffa en "testblogg" där man kan testa och fnula hur mycket man vill utan att den riktiga bloggen förstörs, bra tips till er alla som gillar att byta layouten ofta.


Våren är här!

De sista dagarna har varit otroligt skönt ute och man har kunnat använda min vårjacka när man varit på promenad med lillskruttan, sol och värme - riktigt härligt! =)

För en par dagar sen så såg man dessutom en liten nykläckt nässelfjäril som surrade runt ute i solskenet och då blir man bara på så gott humör och smilar på ordentligt resten av dagen för man vet att varmare och skönare tider väntar framöver.

Igår var man dessutom ner till Uppsala igen på återbesök och där fick man massa goda nyheter så nu kan man se positivt på det hela och det är så skönt! Det största nyheten är att jag får börja dra ner på kortisonmängden redan nu och fr o m idag tar jag bara 70 mg mot 90 som jag gjort den sista 5 veckorna och sen har man fått en schema över hur jag ska minska på dosen och det blir 10 mg drygt vart 3e vecka och sen återbesök i juni för nytt andningsprov och lungröntgen för att kolla hur allt har fungerat de närmsta månaderna. Så skönt!

Fast jag har fått lite andra problem nu med kortisonen och det är högt blodsocker =( inte kul alls! så nu får man ta lite insulin för att hjälpa kroppen lite, det är enormt vanligt att man får såna här problem med sockret när man äter så hög dos som jag gör då kortisonen producerar socker i blodet men nu när jag drar ner på kortisonen så kommer också sockret i blodet att minska och det är skönt det. Dessutom så slipper jag ju ta sprutor flera ggr om dagen utan bara 1 gång och så tabletter 2 ggr om dagen - inget farligt ju.. Sen så är man ju mer noga i början med att kolla blodsockret innan och efter maten men det kommer att trappas ner sen när man ser att sockret ligger på en bra nivå men jag har ju precis börjat (4e dagen idag) så det blir lite täta kontroller men det är ju busenkelt och går på två röda.

Min lillskrutt är dessutom bra i magen igen nu, skönt! var bara tillfälligt som hon var risig i magen - mycket troligen pga hon ska löpa närsomhelst och pappa nämnde i förbifarten förut att hon var risig i magen en par dagar när hon bodde hemma hos dom och kort efter så kom hennes löp igång så det kan nog stämma för det är ju dags i mitten på april..  Jag hoppas också innerligt att hennes hormonrubbningar som hon brukar ha kring löp förut har minskat eller upphört nu, vore underbart det och slippa bråka med henne som man fått göra förut med rengöring av alla sår som hon kliar upp när det irriterar i huden..  Kastrering har funnits i tanken bara för att bli kvitt de här problemen men få se hur den här löpet fortgår och sen den i sommar, har hon fortfarande problem då - då blir det nog kastrering till vintern =/ inte kul men vad gör man när både hon och jag påverkas märkbart av detta för det är en ren helvete med fukteksem och allt som hör till.. lilla gumman...  Tänker på hur det var förra året - ständig klåda från juni till oktober nåt, när ett gammalt sår läkt så kom det en ny hela tiden och hon såg verkligen hemsk ut en tid =( sen hade hon också problem en tid vid löpet i januari men det var inte lika extremt för under sommaren så åt hon ju en annan foder också som bidrog till stor del av de problemen hon hade.

Nä nog med gnäll nu, får tänka positivt och se framåt och hoppas att det går bra.

Snart är det dags för utställning också, blir årets första - spännande! Bara 2 veckor kvar och i helgen eller nästa vecka så ska skruttan badas, blir några timmars jobb men sen blir hon så ren och fin innan utställningen och då är det bara och be till gudarna sen att hon inte hinner lorta ner sig allt för mycket igen då det är så skitigt ute fortfarande men är det torrt så går det an men absolut INTE när det är blött!

hade gärna väntat tills närmare utställningen men har så mycket annat att göra innan och så var det sååå längesen som hon duschades också så det blir lite tidigare än beräknat.

Nä nu kurrar magen lite för mycket, snart dags för middagen också som tar lite tid att göra men ni får ha det så bra gott folks =)

Tjingeling!

RSS 2.0