Kastrering och pissväder

Nu har det gått några dagar sen Bonita kastrerades, vi åkte in med henne till ljusdal på måndag eftermiddag, hade tid där kl 14. Det gick bra och köra dit men var på håret att vi blev inblandade i en olycka då det sprang 3 älgar mitt framför oss och bilen som var före oss var på håret att krocka med den sista kalven, var max 1 meter från dess bakben när den körde förbi - gissa om man fick hjärtat i halsgropen när man ställde sig på bromsen, tur det inte var några bilar bakom oss! Det var en ko med 2 kalvar, dom var säkert störda pga pågående älgjakt ute i skogarna.

Vi kom fram ca 13.30 och fick komma in direkt och de förberedde henne inför operationen och hon fick narkosmedel direkt i blodet och max ett par minuter senare sov hon som en stock och då åkte vi därifrån för att döda lite tid i ljusdals centrum men där fanns det INGENTING att göra, snacka om byhåla!! men vi hittade iaf en mysig fik som vi satte ner oss en stund i och fikade för att få tiden att gå, kollade även in några affärer men det var inget att ha liksom.

Bestämde oss för att åka tillbaka till kliniken och såg en bokhandel på vägen tillbaka till bilen och där stannade vi till en stund och kollade runt och köpte med oss lite böcker, hittade 2a delen av serien Eragon som jag köpte samt lite spel som yatzy och UNO - har inga egna spel sen tidigare så..

Vi kom tillbaka till kliniken ca 15.45 ungefär och då var hon klar. Hon låg på golvet och sov men man märkte på henne att hon hörde att vi kom så hon lyfte lite på huvudet men ögonen var väääldigt tunga och tungan hängde utanför, så trött var hon. Lät henne ligga och sova s¨hon fick vakna i sin egen takt och efter en stund så reste hon sig och gick ett par steg men rasade ner på golvet igen då hon var så trött men reste på sig igen och kom fram till mig och myste en stund men sen somnade hon igen och låg en stund och reste sig igen.. Höll på så en bra stund men blev allt mer och mer stadigare ju längre tid det gick, började sen också att pipa och gnälla.. hade säkert ont också. Lilla gumman..

När hon var pass så vaken så hon kunde stå en stund, om än vingligt men ändå så gick vi och betalade och åkte hem igen och sen på kvällen var det bara att ta det lugnt hemma och hon var hur trött som helst men sen på kvällen började hon gnälla igen så hon fick halv dos metacam och blev lugnare sen ,

Natten gick bra och dagen därpå var hon mycket piggare och ville dessutom äta igen, dagen innan ratade hon all mat även hennes absoluta favoriter som älgkött och leverpastej inrullad i ost men hade iaf kissat och bajsat så det kändes bra.

Nu ska hon ta det lugnt i minst 1 vecka till pga stygnen osv, de försvinner av sig själv efter ca 14 dagar sen får man börja lugnt att fysträna henne men nu är det koppelpromenader som gäller. Idag var iaf sista dagen med smärtstillande men hon ska äta antibiotika tills på måndag (1v) sen är det färdigt..

Hoppas verkligen att kastrationen hjälper henne nu så hon blir kvitt alla hennes eksem som hon haft genom åren så hon kan få bada på sommaren t ex då det inte blivit av nu de 2 sista åren pga klådan =(

Tjingeling!

Jag har fått en liten Svamp

Sitter här och bubblar av lycka!

Bonita ställdes i Sundsvall idag och det gick riktigt riktigt bra! =) Hon vann öppenklassen och slutade som 3e bästa tik med cert som dessutom var hennes 3e så hon blev CHAMPION, är såå glad!

Hon visades kanonsnyggt av Helena vars ena hane blev Bhkl 4 idag, grattis! Hon skötte sig i ringen och var så duktig fast lite busig emellanåt och ville nosa på marken men viftade man med lite godis framför nosen på henne så skötte hon sig och sprang snyggt  och flytande. Det var också bra halt inne i ringen så man fick springa försiktigt när man skulle runda hörnen för det var många fötter och tassar som slirade där..

Tyckte mig minnas att de var bättre med mattorna tidigare år man ställt där? det kanske var så många ringar nu så mattorna inte räckte riktigt till alla?

Nåja, hon vann öppenklassen iaf med Ck och domaren gillade henne skarpt och sen när det var dags för Bästa tik så var jag redigt nervös! Visste att hon kunde ta hem championatet och domaren placerade 2 tikar från Chkl framför henne och de alla fick springa ett varv och då var det klart - Bonita kom på 3e plats och certet var hennes! =)

Är så glad! Det ska bli SÅÅÅ skönt och slippa konkurrera nu i Öppenklassen och får fortsätta i Championklassen, ska bli spännande och se när vi debuterar där =) förmodligen nästa år eller kanske eventuellt nu på Hund08 men det beror på kastrationen coh hur allt går efter det.. annars till våren så =)



Bonita med den tjusiga Cert och Championat rosetterna samt pokalen =)

Helena - återigen, ett stort TACK för att du visade skruttan så bra idag! =)

RSS 2.0