Pälsinvasion no.2

*BEEP BEEEP BEEEP!* Pälslarmet har gått!!

Japp så har man råkat ut för den 2a pälsinvasionen hemma här, fislurven badades nämligen idag och plötsligt drällde det tonvis med päls inne i köket för det var där jag stod och fönade henne så hon skulle bli torr och då föll pälsen i stora sjok ner på golvet, var hon inte naken förut så är hon det definitivt nu *skratt*

Lillskruttan går nu under smeknamnet "nakenfisen" hemma här för hon är verkligen pälslös, det är bara täckhåret som syns på henne nu, all underull är sp gott som borta men turligt nog så brukar duschen stimulera hårrötterna så det växer ut igen ganska snart.

Undra vart man kan beställa massage? Skulle behöva få rygg och axelmassage nu efter alla timmar med hårborste och fön idag och så har man kånkat med tvätten också och än är man inte klar men det ska bli skönt med rena kläder innan helgen.  Imorgon blir det ännu mer slitgöra hemma här då det mesta ska packas ner innan fredag då det är dags och köra till Sveg, ska bli riktigt roligt att träffa lite leonbergerfolk igen =)

Blir så trött på Bonita nu också.. Hon har nämligen varit och "snuttat" på ett litet ställe vid svansroten så det blev lite kladd där men har torkat rent och duschat på med vetriderm k-hex spray så jag hoppas att det läker fint sen bara. Det ska bli så skönt när hon kastreras till vinter, ser verkligen fram emot det!

Tänker på dig N idag, har inte hört av dig nåt mer men hoppas lille Z mår bra och att det gick bra hos veterinären idag.

Tjingeling!


Total makeover! och överkokta hjärnceller..

Häromdagen fick man sig en snilleblixt - bloggen ska få genomgå en total makeover men där rök även några småa grå, det är verkligen farligt att överbelasta hjärnan när det fullkomligt kokar inne i lägenheten..! Undra om det finns några ersättningsproppar som får fart på tankeverksamheten igen?

Satt och fnulade på flera olika headers men dessa småa grå måste verkligen ha hakat upp sig först innan det lossnade och jag kunde bli riktigt nöjd men det var inte lätt i början då färgerna, utseendet och allt var bara fel *skratt* men nu får det vara för ett tag iallafall =)

Snart är det dags för semester i fjällen också då jag hyrt stuga i sveg för 2 nätter, ska bli kul! =) Det är ju utställning x2 däruppe i helgen.. Blir en hel del man ska hinna med innan man åker härifrån på fredag eftermiddag men har man planerat ordentligt så ska det funka ändå, hoppas jag..!

Bonita börjar verkligen närma sig sitt löp nu tror jag för öronknäcket är värre än nånsin och hon är hungrig jämt och så är hon verkligen pälslös men det är ju alla hundar mer eller mindre nu vid den här tiden på året så hon är inte ensam men en nakenfis är hon iallafall =)

Åker till sveg redan på fredag alltså - var ju planerat bara lör-sön först men hade turen att få tillgång till min stuga redan på fredagen när jag ringde igår och kollade =) så det ska bli mys med grillkväll sen med de andra som också kommer på fredagen, sen på lördag är det sovmorgon. Tror det är första gången faktiskt som jag kan sova t o m halv 10 på en utställningsdag när jag själv ska ställa =) skööönt! utställningen börjar kl 11..

Håll tummar och tår för oss i helgen är ni söta =)

Tjingeling!

hett, hett, hett och pälsinvasion!

Hurvaaaa...! Sitter här och fullkomligt dryper av svett och hundhår - ja de hade iallafall rätt på aftonbladet att det skulle bli riktigt hett nu under helgen och det är närmare 30 grader inne i lägenheten och gud vet vad utomhus trots jag har de flesta fönstren öppna för att det ska blåsa ordentligt inne så man får det liiite svalare, nej jag funderar allvarligt på att emigrera till nordpolen såna här dagar - önskar att man kunde transferera sig på ett kick vart man nu än ville som de i filmen Jumpers. Tänk hur allt vore så enkelt med ett fingerknäppning från A till B!

Dessutom så har man en smärre pälsinvasion hemma här i huset då en viss lurv har bestämt sig att släppa ALL päls, väldigt lagom - INTE! till specialen som är nästa helg men turligt nog så lär de flesta hundar där också vara nakenfisar då det är fällningstid nu men ändååå..!! Till veckan så ska hon iallafall duschas och då bör det sista av pälsen som ska lossna, försvinna samt smo hon blir ren och fin till utställningarna. Det blir även första gången som vi sover i stuga också, har ju alltid sovit hos thomas/kompisar eller åkt över dagen förut men nu är det ju 2 olika orter som man ska ställa på och då är det ju onödigt att åka hem och sova där när det är 17 mil enkel resa till den närmsta orten och sen ytterligare 12 därifrån till den andra, blir ju massa kosing i bensinpengar - glöm det! Så det blir billigare och övernatta på plats =)

Vi var även på utställning förra helgen i Köping (var i Lövudden förut men iår flyttade dom utställningen till Köping) och jag tyckte det var skitbra ordnat där, nära till allt och det var ja, bara tip top =) Bonita blev 4a i konkurrensen utan ck den här gången, domaren var tydligen inte så förtjust i hennes typ och det var första gången som en domare klagade på hennes annars så vackra coh underbara huvud..! Tydligen så ville hon ha "mera linjerat huvud" bah! det är egentligen tvärtom då för många leonberger har dålig stop och bör ha den mera markerad men tydligen så vill domaren här ha tvärtom men äsch.. men det som retade mig mest var att hon sa att Bonita inte orkade springa 3 varv inne i ringen, att hon tyckte att Bonita hade dålig kondis men där har hon fel för hennes kondis är tiptop, men däremot ska hon ju löpa närsomhelst och då luktar allting extra gott och ínne i ringen så fanns det en hel del gott att lukta på samt tappat godis och detta gjorde ju att hon saktade ner och handlern fick jobba för att få henne med sig.

Äsch.. Hon blev ju placerad ändå som 4a av 9 i klassen så det är ju inte illa ändå =) men jag kommer iaf inte att prova igen för den domaren inom den närmsta tiden - kanske om nåt år men iaf inte nu.

Men det roliga var att när bedömningarna var klara och allt det där så tog min kompis H som ska visa Bonita i Sveg på Specialen för att lära känna henne lite samt som jag fick se hur de funkade tillsammans, och då hade hon även ett annat godis som jag hade med mig in i ringen och då jäklar! Vilken fart det blev på henne och domaren såg riktigt förvånad ut att hon FAKTISKT kan springa med den farten hon hade *skratt* Knepet är då alltså torkad lever ;-) det gör hon i princip precis vad som helst för att få tag på, t o m inbrott i min utställningsväska! Hade tjurmuskel innan när hon ställdes ut men för löptikar så krävs det list och extra gott godis =)

Kritiken var sådär, var bara ett par tre saker som var korrekt men resten var sisådär men äsch.. Alla domare tycker ju olika! Bättre lycka i Sveg och Svenstavik.

Tidigare i veckan var man också till furuvik med pälsmonstret och Thomas, var där vid 10 tiden tills ca 13 nåt då det började bli riktigt varmt ute, nya kameran var med och gudars vilka bra bilder man fick! =) Här kan ni se bilderna

http://www.pixbox.se/alb_show_id865184_page0.html

Tjingeling!

Alfta

Då har man varit på utställning igen, denna gång var det på "hemmaplan" i Alfta bara 10 mil från Hudiksvall och jag kom dit i bra tid så man fick upp tältet - hade också tur med platsen där för hade jag kommit en kvart senare eller så, då hade jag varit utan tältplats men turligt nog så fixade det sig ändå =)

Satte upp tältet och rastade Bonita samt sprang ett par varv i utställningsringen för att känna om jag skulle kunna visa henne eller inte men det var verkligen på gränsen, kunde springa ja men benen kändes inte tillräckligt starka än så man var lite svajig emellanåt men jag hade blivit lovad hjälp om jag behövde det så det var skönt. Catrin kunde inte ta Bonita den här dagen eftersom hon skulle visa andra tikar också så det körde ihop sig för henne men hon hade frågat en uppfödarkollega till henne, som jag också dessutom känner och vet vem han är - om han skulle kunna hjälpa mig om jag ville och behövde det.

Kent tog Bonita i god tid och jag gav honom tips på hur man visar fröken på bästa sätt och de såg jättebra ut när han tog henne och hon stod som ett ljus och var så duktig i ringen! Sprang väldigt fint och fullkomligt flög fram fast kanske lite seg ibland men det var ju också varmt ute. De slutade som 3a i konkurrensen med Ck och härlig kritik =)

Ska nog be honom att ta Bonita igen i Köping nu på lördag om de ska dit, vilket jag tyckte de sa att de skulle.. 45 anmälda dit och för oss en ny domare, spännande!

Det gick riktigt bra att vara husvakt och mina föräldrar kom hem sent på söndagkväll - de hade planerat först att övernatta i sthlm men det var fullt på campingen där och 25 personer stod före dom i kön som ville ha plats där så de bestämde sig för att åka hem direkt istället. Bonita och jag har haft det riktigt bra hemma hos dom och så var det ju skönt för dom att veta att jag tar hand om huset och allt hemma där, känns ju lite ja.. att fråga grannarna även om de är schysta och speciellt känsligt är det ju med Bella (syrrans kanin) då hon är så känslig och det är ganska hårda regler kring hennes mat osv så det kändes tryggast för dom samt syrran att det var jag som tog hand om djuren.

Imorgon ska man åka till Gävle och blir borta i en vecka, ska vara hos min karl - kommer och bli riktigt mysigt =) Om det är bra väder någon dag dvs inte för varmt ute och gärna mulet så kommer vi och åka till furuvik som vi gjorde förra året, mys!

Tjingeling!

Förrymda får och chokladabstinens

Nu har man varit husvakt i några dagar och allt har fungerat riktigt bra fast man var lite orolig de första kvällarna då katten Mille had varit borta sen söndag förmiddag men han kom hem igen sent på tisdagkväll när jag hade varit ut till Bella och gett henne kvällsmat, då mötte jag honom hemma vid dörren, sen har han sovit inne på natten och velat ut på morgonen. Vi var lite oroliga där ett tag för han var ju borta 3 veckor förra året, hade förmodligen blivit instängd någonstans så man får ropa på honom varje kväll nu och se om han vill komma in.

Bonita har haft riktig semester hemma här och bara njutit av att få vara ute och myst ordentligt =) Hon har dessutom blivit polare med min syrras kanin Bella nu också, brukar sticka in huvudet i buren hennes och gosa lite när jag är där och ger henne mat, de är så söta tillsammans =) Bella ser lite lustig ut nu också när hon håller på och tappar sin vinterpäls som är mycket tjockare än sommarpälsen. Tänk dig en stor "fläck" över den större delen av ryggen där sommarpälsen syns och runtomkring är det som ett "ram" med tjockt vinterpäls som är MYCKET tjockare än sommarpälsen, ser lite lustigt ut men det börjar minska nu iallafall då jag hjälper henne att få bort pälsen, brukar borsta lite varje dag. Lurven har dessutom börja fälla hon med.. märks att det är pälstussar överallt inne i köket nu.

Sitter här och mumsar i mig choklad, är lite av en chocoholic nu men choklad som är så gott! *mums* man måste ju dessutom få synda när man är på "semester" eller hu`? =P får bli extra omgångar på träningscykeln när man kommer hem eller så får man släppa ut fåren så man får jaga in dom i hagen igen, vilket hände 2 ggr idag.

Första gången var på eftermiddagen när jag satt vid datorn coh surfade och tyckte mig se nåt i ögonvrån och kikade ut och såg en av lammen precis framför mammas plantering med både vit och blåsippor och alla av ovanliga sorter och då fick man panik och rusade ut och runt huset för att få in fåret i hagen igen och snart såg jag vart den tagit sig igenom.. Tråden var av!!

Rusade in och ringde pappa men ingen svar, ringde mamma, samma sak där så jag sms dom istället - är ju inte våra får utan det är någon snubbe i Forsa ca 1,5 mil härifrån som har dom men min granne hyr fåren över sommaren för att hålla vegetationen i skogen här bakom i shack för det växer så enormt mycket annars samt som de får sommarbete. Fick tag på pappa och han skulle ringa min kusin som bor granne med oss så han kunde komma och hjälpa mig att laga stängslet och det dröjde inte länge innan han kom.

Lagade stängslet men det var ganska svagt då eltråden räckte inte till riktigt men det kunde lagas iaf och i värsta fall så fick man fixera med mera ståltråd ifall det skulle gå av igen, vilket det skedde senare på kvällen..!!

Rusade ut igen och jag som var helt däst pga hade nyss ätit middag och var proppmätt så det var ingen höjdare och Bonita fick dåndimpen coh jagade fåret in i hagen men det var bara bra för jag hade aldrig orkat springa då *asgarv* men fåret var iallafall tillbaka i hagen igen och jag fick bråttom upp till kusinen för att tala om att rymmaren har varit på G igen och att stängslet var av på samma ställe och att det behövde fixas till. Han och grannen Janne följde med mig tillbaka till hagen för att hjälpas åt att laga stängslet, var ju lättare om man var två fr att kunna spänna åt stängslet ordentligt för att göra det bra och starkt.

Lite kuriosa för er som är musikintresserade, Janne (osäker på efternamnet) var en av originalmedlemmarna i The Boppers och var med i bandet på 60 talet och han är gift med Erika Stolt som är en av sveriges kända countryartister och hon har gett ut 3 skivor varav minst ett par är inspelade i Nashville i USA och de är våra grannar, väldigt kul! =)

Snart ska man ta och sussa nu med, dags att vända på dygnet inför Alfta i helgen också, ska ju vakna halv fem på söndag för att åka i bra tid dit då veterinären öppnar kl 7 och jag ska ha varit framme en bra stund redan då.

Tjingeling!


Husvakt

Sitter hemma hos mina föräldrar nu, eller ja hemma hos dom - är nämligen husvakt åt dom nu när de är på semester i några dagar. De åkte tidigare idag och styrde kosan mot Göteborg och beräknas komma fram imorgon, ni vet ju hur segt det kan gå när man kör med husvagnen, max 80 km/h får man köra så det tar lite tid att komma ända ner och så åkte de först vid lunchtid idag.

Kom hit redan igår för att jag och mamma skulle gå igenom de praktiska grejerna som t ex visa mig hur bevattningen fungerar hemma här då de har ett speciellt system som är kopplad till växthus och diverse slangar så man är förberedd och vet hur man ska göra. Tur man har kusinen som granne så det är bara och springa över dit ifall något skulle strula hemma här samt att SMS-funktionen finns. Tänka er för typ 10 år sen så var det väldigt ovanligt med ungdomar som hade mobil men idag verkar varenda tonåring ha, t o m mindre barn också. SMS är en av de bästa uppfinningarna tycker jag, iaf för oss döva/hörselskadade för då kan man kommunicera på lika villkor, that's it! =)

Känns lite ovant att ha hela huset för oss själva men det kommer och bli riktigt bra det här. Skönt för Bonita också att ha en egen trädgård att springa omkring också fast under mitt stränga övervakning för hon får inte springa hur som helst på sommarhalvåret pga alla växter ute som mamma är rädd om och så vet ni ju hur klumpig hon är också som brakar igenom allting men för det mesta så sköter hon sig faktiskt.

Under veckan blir det inte så mycket och göra faktiskt.. Ska träffa dietist imorgon och prata lite, kan vara bra och få tips osv nu när jag har lite problem med blodsockret pga min medicin så det kan vara bra och få lite råd och så när man är ny inom området. Fast jag tror nästan att jag skulle kunna klara mig utan insulinen nu egentligen pga har haft så låga värden på morgonen nu så jag hoppas att jag få sluta med insulinen så smånigom nu när jag trappar ner på kortisonen då det är just kortisonen som har gjort att jag har fått problem med blodsockret.

Idag blev man dessutom bortskämd med grillad älgkött och kokt färskpotatis med sås till lunch, mums! pappa var snäll och tog fram kött igår så det hann tina tillräckligt så det har legat i supergod marinad tills idag så jag och gubben min har grillat =)

På söndag är det dags för utställning i Alfta, spännande! det är 49 vuxna och 2 valpar anmälda dit - undra vilka som kommer fast jag känner redan till några stycken men 49 är ovanligt många för att vara lill-alfta som alltid haft kring 30 anmälda som mest. Sen helgen efter är det dags för Köping, fd Lövudden - de har bytt plats iår för att se hur det fungerar så de kanske flyttar utställningen dit för gott sen och dit är det 45 anmälda, mera normalt för den området och sen efter utställningen så blir jag kvar i Gävle under några dagar hos gubben min, Det kommer och bli riktigt mysigt =) ska ev till Furuvik någon dag samt så måste man ju leta present till honom då han fyller år den veckan, inte det lättaste ju men får se vad jag hittar på =)

Bonitas fukteksem läker fint men hon har kliat sig igeeen på 2 andra ställen, bah! men turligt nog så ser de okej ut nu också och jag har det under kontroll *peppar peppar* men det kladdar iaf inte och huden ser fin ut så det läker nog bra innan helgen.

Det kanske också blir premiär för mig i ringen iår också i Alfta, få se hur jag känner mig på söndag morgon där på plats. Jag har iallafall 2 stycken som kan hjälpa mig annars där på plats, min vanliga handler kunde inte då men hon har fixat så att jag får hjälp ändå om jag behöver det och han är duktig på att visa sina hundar han med, men har aldrig ställt min busunge förut men är van vid livliga hundar då Santos och Bosco (hans 2 leonberger) är det så det ska nog gå bra ändå =) Annars så rycker min uppfödare in också om det inte krockar för henne..

Tjingeling!

Nedrans bildtjuvar och uppdatering om Uppsala

AAAARGH!!!!!

Sitter här och är redigt förbannad.. !! Eller ja igår var man det iallafall - satt och gjorde min vanliga runda på www.stallet.se som är en site för småfröknar vars föräldrar inte har råd/vill skaffa husdjur eller ponny så dom samlas där och leker hästägare och har dylika låtsasdjur men samtidigt är det ett ställe för bildtjuvar och där finns det gott om såna, det fick jag erfara igår för jag upptäckte att en snorunge hade snott MINA bilder från min hemsida och lagt in dom på sin presentation..ÅÅH! och jag som klart och tydligt skrivit på min hemsida att INGA bilder tas därifrån utan lov men man kan  verkligen undra vad i texten hon inte förstod och det värsta var att tjejen som snodde bilderna av mig är 16 år.. Då kan man undra hur bra läsförståelse hon har, horribelt!

Nåja - hon är iaf anmäld nu och jag har skickat ett riktigt ilsket mail till henne och nu är iallafall bilderna borta från hennes sida men jag lär hålla ögonen på henne ett tag nu. Jag måste dessutom försöka hitta någon sätt från att stoppa bildtjuvarna, vill ju gärna vattenstämpla bilderna men samtidigt ändå inte för det liksom förstör bilden.. gaah! får kolla efter alternativa lösningar eller helt enkelt sluta och lägga in bilder på sidan men det vet jag att ni bloggläsare samt hemsidebesökare inte vill att jag gör.. Nåja..

Bonitas fukteksem som hon haft sen förra blogguppdateringen har läkt otroligt fint nu, skönt! men hon är fortfarande pälslös där det funnits men hellre pälslös än kladdig och äcklig som det varit nu, lär ta tid att få pälsen tillbaka där eftersom det var pass så stort.. Minns hur det var förra året då hon hade 3-4 stycken mindre på samma område fast på andra låret och dessa satt väldigt nära varandra och det tog minst halvår innan pälsen vuxit ut helt och ¨hållet, var en svart stor fläck där med glesa hårstrån länge innan allt kom igång ordentligt. Turligt nog så sitter den här eksemet på "rätt" sida dvs den högra som domaren inte ser - man visar ju upp den vänstra sidan för domaren på utställningarna.

Nu vet jag också mer och mer vart jag ska kastrera Bonita i höst/vinter, blir nog i Ljusdal då jag hört mycket gott om dom samt som de var en av de billigaste ställena tillsammans med Bollnäs privata klinik som tog ca 5000 (båda tar lika mycket) medans de andra klinikerna som jag ringt till tog mellan 6-8 000 så det kan variera mycket i pris har jag märkt.. Blir lite och köra också men det är ingen fara, 6 mil enkel resa men samtidigt så spar man ju pengar också på att åka dit eftersom det blir billigare i längden.

Idag fick jag brev från Uppsala, var glädjande besked också så det känns gött =) Mina provsvar från spirometrin, skiktröntgen samt blodprover visade på klar förbättring från senaste besöket i april så nu ska jag minska på kortisondosen ytterligare så fr o m idag äter jag bara 30 mg och om ett par veckor ner till 25 och ha samma dos i ca 3v sen gå ner till 20 och sen efter ca 3v, ner till 17,5 mg tills återbesök igen i aug-sept skiftet för uppföljning samt så ska jag göra en undersökning som jag aldrig gjort förut, ska kolla bentätheten i skelettet då kortisonen kan kalka ur skelettet (äter kalktabletter för att förebygga sånt) men kan vara bra att få det kollat.. Känns riktigt bra det här =)

Nu i helgen så åker mina föräldrar på semester med husvagnen och då ska jag och lillskruttan bo hemma hos dom, tänka sig att ha hela stora huset med tillhörande trädgård för oss själva, ska bli riktigt mysigt =) De har ju katt och kanin, eller ja katten är familjens men kaninen är syrrans som hon lämnat kvar hemma hos våra föräldrar när hon tog sitt pickpack och drog ner till karln och söderhamn och flyttade in hos honom där. Jag får dessutom kanske besök av gubben min i helgen också, få se om det blir i huset eller hemma hos mig i lgh - beror ju på när päronen åker också.. Gah! måste skriva en lista på vad jag ska ta med, lär bli en hel lass som ska med då jag kommer och bo där några dagar samt som man har en GIGANTISK berg med smutstvätt som jag behöver få undan och dumt nog så hade jag bokat stugan samma vecka som de ska vara borta men turligt nog så kan man utnyttja tvättmaskinen hemma hos dom istället och få undan allt, skönt att slippa passa tider och kan relaxa emellanåt.

Nästa helg är det också utställning i Alfta, hela 49 leonberger är anmälda, ovanligt många för att vara till lill-alfta som haft som mest kring 30 leonberger iaf de år jag ställt där (05-07) så det ska bli spännande och se hur många som kommer dit och vilka.. Har inga förhoppningar alls men den domaren gillade iaf fröken förra året så det ska bli spännande och se, jag blir nöjd om jag bara får en 1a så men det är ju extra kul om det går bra =) Få se också vem som tar henne, det märker vi på plats - kanske blir premiär för mig i ringen också för året. Jag har dessutom legat i hårdträning nu eller ja hård och hård men iallafall cyklat halvmil varje dag i drygt en vecka nu och det börjar märkas i bena att de blivit starkare och kondisen lite bättre så det är alltid något =) Annars får jag grabba tag i första bästa där och fråga om denne kan ifall Bonitas vanliga handler inte kan då hon eventuellt skulle ställa en öppenklass tik också som är hennes egen, nåja.. Min uppfödare finns säkert på plats också kanske hon kan om hon inte har någon annan ökl tik själv. Hmm..

Äsch! ska nog inte ojja mig i onödan.. =)

Tjingeling!


RSS 2.0