snö, snö och ännu mera snö

Det är vad huvudämnet har handlat om de senaste dagarna, ha fullkomligt vräkt ner hemma här och nu har vi drygt halvmeter ny snö och sen det som redan fanns sen tidigare, kan tänka mig att ploggubbarna har fullt upp nu om dagarna.

Men det är iallafall en här som njuter fullkomligt och står och studsar som en känguru vid ytterdörren och vill ut så fort hon får chansen och så springer hon ner till gräsplanen oh slänger sig ner i snön och bara myser, gissa om det blir mycket att torka när man kommer in fast jag måste det ändå jag märkt nu hur känslig hon är mot fukt..! Får snorlätt fukteksem om man slarvar med torkningen så det är täcke som gäller nu vid blöt väder ute och på sommaren vid badtider så får man vara snabb med och komma hem och torka henne, men klådan sen kastreringen har faktiskt minskat nu och det ör skönt det, Hoppas det fortsätter och minska ännu mer..

Snart är det dags för min återkomst i utställningsringen också, den 22a feb är det dags för inofficiella utställningen i söderhamn. Det ska bli spännande och se hur det går =) Senare i vår blir det också officiell premiär i championklassen, spännande! Antagligen blir det i april i västerås eller om jag avvaktar med premiären tills slutet på maj i österbybruk..

Men det märker vi!

Den 10 januari var också en lyckans dag i kärlekens tecken, några av er vet det redan men nu är det nog ändå dags att avslöja hemligheten. Thomas och jag har förlovat oss =) Älskar dig otroligt mycket!! Igår var det dessutom vårat 4års dag också =)



Jag kan också berätta att min lgh ser ut som en katastrofområde iallafall i vardagsrummet nu sen nån vecka, men nästa helg är det nog över och allt i sin ordning igen för jag ska nämligen få nytt parkettgolv här pga slitage och det är skönt att få det gjort samt minimerar riskerna för böter osv vid flytt sen, det är ju känt att jag och thomas ska flytta ihop under den här året - avvaktar bara tills efter sista april då vi vet mer vart vi ska leta lgh men det blir iaf minst en 3a helst en 4a som vi vill ha, mys! Tänkte då att vi får ett varsitt hobbyrum, ett till honom med alla hans prylar och så jag ett rum att ha som mitt hundrum där jag har allt som rör hund =) och så sovrum, vardagsrum kök osv det vanliga. Blir spännande! fast vi vet nog ungefär i vilka områden vi vill bo på dessa platser så det går lite lättare.

På träningsformen så har man börjat med vattengympa igen, det är reumatikerförbundet som har och det är gratis, endats som krävs är medlemskap i föreningen och det är ju kanon! man anpassar sin intensitet i träningen och kör efter egen förmåga även mo man gör samma rörelser som ledaren men man känner själv hur mycket man orkar pressa sin kropp. Mamma och jag har också börjat gå ut på promeader tillsammans, är ju roligare med sällskap också.

Nu ska man skutta iväg och göra lite nytta här och utrota dammråttorna, eller ja försöka iallafall *skratt*

Tjingeling!

Hejdå 2008 och Hej 2009!

Nu sitter man här och den första dagen på 2009 är snart över och då får man självklart tillbaka blickar över vad som hänt under året som var. Den resan har varit riktig berg och dalbana på många sätt men nu är det över och man kan blicka framåt och se vad det har med sig för gott =)

Det som hänt i korta drag under året är bland annat..

- jag har varit svårt sjuk och det började så gott som direkt efter nyår eller ja jag blev dålig redan under dec månad 07 men det tog skruv först under jul-nyår 07/08 och precis efter nyår så lades jag in på sjukhuset och blev inlagd totalt 6 veckor. Blev utsatt för alla möjliga tester som gick att göras på mig och på slutet av feb efte ca 3v på avd i uppsala så bestämde dom sig för att testa med kortison för att se om det hjälpte. Veckan efter blev jag utskriven och sen dess har man blivit bättre hela tiden men det har tagit lång tid.

- Alla Bonitas framgångar under året, hon är numer utställningschampion och detta har jag Helena, Liza, Kent och Catrin att tacka för, ni har varit till STOR hjälp på vägen till ett mål som jag velat uppfylla länge. Hennes Championat, och på köpet så blev hon BIR av 35 anmälda i Högbo. Ryser av välbehag vid minnet av det och det är så härligt!

- Bonitas kastrering, ett beslut som jag länge gått och funderat över på grund av alla hennes problem med löp så det var sista utvägen att testa då vi mer eller mindre testat allt så vi hoppas på att den ska ge effekt, det är bara drygt 2 månader sen nu som det gjordes så det är lite för tidigt att säga hur det blev men jag ger det en liten tid till men har problemen med klåda inte försvunnit till våren/sommaren så blir det nog allergiutredning för att se vad som är orsaken men förhoppningsvis är det löpet som ställt till med problemen.

Det har inte hänt så mycket under året egentligen, har mest fokuserat på att bli frisk och det har varit lite berg och dalbana ibland men det har ändå gått i rätt riktning hela tiden och jag har fått minska på kortisonen hela tiden och fått sluta med insulinen (blev tvungen att börja med det pga fick högt blodsocker eftersom den höga dosen kortison gör att man får mer socker i blodet) men nu är det på stabil nivå sen länge och jag får även förhoppningsvis snart sluta med metformintabletterna också (tabletter mot högt blodsocker) så det hela känns lovande. Till våren ska man tillbaka till Uppsala för en sk avslutningskontroll för att summera under året som gått för att se hur lungorna har läkts.

Förhoppningsvis så har man gått ner lite i vikt också tills dess, gick ju upp alla kilon som jag tappat när jag blev sjuk coh lite till när jag började med kortisonen och sen insulinen, suck.. dessa fettfällor och trots jag skött mig så får man skit tillbaka och det känns inte kul alls men nu ska det bli ändring på det då mamma lovat att följa med på promenaderna så man får en knuff i rätt riktning och sällskap, blir ju mycket roligare då och så ska man börja med vattenträningen igen, trivdes ju väldigt när jag tränade på rehab förut. Fast nu blir det med reumatikerförbundet och då är det gratis om man är medlem, blev ju mer eller mindre skinnad sist då det kostar 100 kr per gång annars om man går via sjukgymasten - bah!

Julhelgen iår var riktigt mysig =) Spenderade det hemma med mina föräldrar och Thomas var med för första gången, underbart! fick alla julklappar som man önskat sig och det avr riktigt mysigt. Nu under nyår har thomas och jag firat på tu man hand med god mat och massa mys, bara tagit det lugnt helt enkelt och det har varit så lugnt och skönt på området, inga fyrverkerier som tändes i närheten utan alla var en bit bort. Minns när man bodde på Håsta så brakade helvetet löst tidigt på dagen coh kunde hålla på i flera dagar både före och efter, blä! men sånt slipper man här fast man saknar utsiktet därifrån då jag bodde högt förut så man kunde se fyrverkerierna över stan. Brukade vara mäktigt att se.

Snart är det våran 4års dag också, tänk vad fort tiden gått! Blir romantisk middag på stans lyxkrog och eventuellt bio också om det går någon bra film just den kvällen som passar oss.

Nu ska jag studsa vidare men önskar er alla ett riktigt god fortsättning på nya året!

Kramar!

RSS 2.0