Makeover IGEN!

Passar på att uppdatera bloggen igen nu när jag ändå har gjort en makeover =)

Blev en liten återgång till de tidigare färgerna som jag hade och gillade skarpt förut och det passar dessutom bra nu också i höstatider som det är nu.

Helgen var lugn och mysig, hade thomas här hos mig *love* blev bara en massa mys och gos, kollade på film och tog det lugnt, han åkte hem för nån timme sen ska ju upp och jobba tidigt imorgon, har förmiddagar kommande vecka. Nästa gång man får träffa honom igen blir till sundsvallshelgen om ett par veckor och kort därefter är det dags för skruttans kastrering.. Usch! men jag vet att jag gör rätt i denna här situationen då båda kommer att må bättre av det i slutändan samt som man lättare kan satsa på andra grenar än bara utställningar då löptikar inte är välkomna på tävlingar annars.

Här kommer lite bilder på min vackra flicka som jag fotade idag.





Även en vacker dam kan bli riktigt ful ibland *skratt* (höll på att dö av skratt när jag såg bilden i kameran)



Och så en bonusbild med hennes fina rosetter från Högbo =)



Ha det gott folks! =)

Lyckorus!

Svävar fortfarande i det blå trots det är snart 3 veckor sen som hon skrällde i Högbo och tog hem sitt 2a cert och blev därmed BIR med cacib =) Helt ofattbart! Tack ni alla för alla gratulationer som vällde in per sms, gästboken, mail och i lejonkramar på SLBK - det värmde gott i hjärteroten =)

Nu siktar vi på Sundsvall om 2 veckor, ska bli spännande och se hur det går där, har inga förhoppningar alls - bara hon får sin 1a resten är bara som bonus brukar vi säga. Det är 36 leonberger anmälda dit enligt arrangörens hemsida men PM har ej dykt upp i postlådan ännu men kommer säkert i veckan sen.. Då kommer det även att synas "specialtecken C" i den samt katalogen, spännande!

Jag har även hunnit ha haft födelsedag också, den var lugn och mysig och sen dagen därpå kom min älskling hit också och vi fick en riktig mysig vecka tillsammans =) Han kommer hit även nu ikväll och blir här tills på söndag em, längtar!

Under veckan har man varit i Uppsala på återbesök och allt gick fint! Röntgenbilderna som de tog första dagen var perfekta och lungorna såg jättefina ut och blodproverna var väldigt bra så det känns skönt och höra att allt går åt rätt håll =) Gjorde även spirometri som gick suveränt men får vänta 1-2 veckor på svar samt bentäthetsmätning också men där dröjer det snarare minst 4v innan man får svar men det såg positivt ut iallafall.. Anledningen till att man gjorde bentäthetsmätningen var att kortison kan kalka ur skelettet och jag har ju som ni vet, ätit höga doser av det under våren och därför ville de kolla upp detta så skelettet inte har blivit påverkad.

En annan god nyhet är också att jag ÄNTLIGEN fått sluta med insulinsprutorna!!!! YES! Bara metformintabletterna kvar men snart blir jag även kvitt dom också, man kan inte bara sluta tvärt men prognoserna ser mycket lovande ut så inom snar framtid är jag fri =) Har ju varit tvungen att ta insulin under sommaren pga mitt blodsocker har blivit påverkad av kortison då hög dos kortison ger ju högre sockerhalter i blodet därför.. men nu slipper jag det =)

Bonita har blivit bortskämd hos pappa under de här dagarna då mamma och jag var nere i uppsala och det var en överlycklig skruttfia som mötte oss på stationen igår - hon fullkomligt SJÖNG av glädje när hon såg mig på perrongen =) Gullunge! Hon dränkte även mig mer eller mindre också med sina blöta hundpussar, fniss.. =) Nu ligger hon nöjd i sin biabädd, hittade henne där snarkandes imorse och sov såå gott!

Idag har man även varit och tränat en sväng på gymet, var riktigt skönt att få jobba lite med musklerna igen efter några dagars uppehåll så träningsvärk är nog att räkna med imorgon kan jag tro =) Man märker även att jag har blivit starkare för varje pass jag genomför och när man kikar i min träningsprotokoll som jag för efter varje pass så ser man att jag använder tyngre vikter nu än sen när jag började, känns gött =)

Efter jul ska man nog investera i ett träningskort för BÅDE gym och jympa så man kan kombinera båda träningarna och välja vad man vill fokusera på under denna vecka typ.. Jympa är ju både kondition, styrka och koordination medans gymet är mer ren styrketräning men även kondition också pga uppvärmningen så det ska bli kul och säkert går man ner nåt kilo med också och det är ju alltid positivt =)

Tjingeling!

Storslam!

sitter här och svävar på små rosa moln och hela jag fullkomligt bubblar av lycka blandat med chock efter dagens händelser. Vi har varit på utställning i Högbo och man hade hört ett och annat om den här domaren tidigare så det var spännande och se hur det skulle gå.

Vi kom dit strax före halv 8 imorse och då var det lugnt där och jag fick bra plats för min tält så man kunde sitta och se ut över hela ringen samt utöver ringen bredvid där min kompis ställde sin GD hane i juniorklass fast idag så hjälpte hennes uppfödaren att ställa busungen åt henne =)

Jag fick också hjälp idag med Bonita då min kondis är inte det bästa samt smo man varit sjuk så man vill inte anstränga sig i onödan - har ju haft hosta i 2-3 veckor och blivit fri från hostan för bara ett par dagar sen och då är det bara dumt att reta lungorna när de är pass så känsliga som de är nu.

Domaren verkade veta vad hon ville ha då hon var inte så speciellt generös med Ck utan delade enbart ut dom till de hundar som verkligen förtjänade det. Först in i ringen var en hel drös bernen sennen sen ett par entlebutch sennen, eller hur man nu stavar det och så va rde ett par grosser och så en handfull landseer innan det var dags för leonbergerna och då hade klockat hunnit bli ganska mycket.

Blev en rivstart med de blåa banden då hon fullkomligt slängde ut hundar med 2or och höll inne med ck - var bara 3 hanar totalt som fick Ck, en unghane vann bästa hane och fick certet. Nu var det dags för tikarna och här var jag redigt nervös! Var t o m beredd på att åka hem med ett blått band i bagaget för man hade sett hur hon bedömt, jisses!

Bonitas handler tog hand om Bonita i god tid och de klickade väldigt bra och inne i ringen så var hon sååå duktig och stod som ett litet ljus med huvudet på sne och hade total koncentration på L som visade henne idag.

Fick rött band!

Då kunde jag andas ut för dagens mål var liksom avklarat.. Vi var 7 anmälda i öppenklass men bara 6 kom till start, den 7e tiken hade blivit champion helgen innan så hon flyttades till championklass. Alla tikarna i ökl fick rött så nu var jag ännu mer nervös för det var 2 oerhört starka konkurrenter till Bonita som är riktigt fina tikar med idag varav den ena stod för championat och kullsystern till den var lika fin också och döm min förvåning när domaren satte bägge hundarna på reserv resp 4e plats - då såg jag ut som en fågelholk det kan jag lova!

Ytterligare en hund till blev placerad som 3a.. Nu var jag nervösare än nånsin för Bonita och en till tik slogs nu om de 2 resterande platserna i öppenkonkurrensen och Bonita vann!! Hon och 2an fick Ck och snart var det dags för  bästa tikklass och innan det skulle 3 championtikar visas och här var jag kräkfärdig och benen var spaghettigele kändes det som.

Hurva!

Btkl klass började och domaren hade mer eller mindre bestämt sig för vem som skulle placeras vart och en unghundstik som också fått ck, blev avtackad och kvar var Bonita + den andra från öppenklass samt de 3 från chkl och de fick springa ett varv och det var klart - Bonita hade vunnit bästa tik!!!!!! Hon fick sitt 2a cert samt Cacib så nu har hon 2 cert coh 2 cacib.

Om jag var kräkfärdig då när öppenkonkurrensen började då var det ingenting mot vad jag kände innan BIR och BIM..!

Bonita och hanen sprang varv efter varv och till sist så gav domaren BIR rosetten till Bonita och vi i våran tält samt runt ringen jublade högt och tårarna bara sprutade på mig, var ÖVERLYCKLIG!! Sen visade L bonita i gruppfinalen också men där gick vi inte vidare,

Fick sen höra att domaren hade egentligen redan bestämt sig vem som skulle få BIR-rosetten men hon lät hundarna få springa några varv med flit bara för att dra ut på spänningen *skratt* snacka om att hålla oss på halster!

Nästa utställning för lillskrutt blir i Sundsvall den 11 oktober och då hoppas vi på sista certet och championat =)

Tjingeling!

Jag = hurtbulle!

Då har man gått och blivit en träningsnörd *fniss* köpte träningskort på friskis och svettis i måndags för att få använda gymet och idag hade man den första träningspasset! Det var en sån introduktions pass med instruktör där man fick hjälp med att gå igenom olika maskinerna och vilka övningar man skulle göra på den och den så dessa utfördes rätt  så nu känner man sig bra mör för det var en ganska ordentlig pass som det blev idag.

Gissa om man kommer att ha träningsvärk imorgon men ändå funderar jag på att pysa dit på fredag när de öppnar på fm och träna lite =) Var ju ganska tjockt med folk där idag men så är det ju em också och alla har slutat jobbet osv..

Tränaren som jag hade idag hon var riktigt schyst och dessutom så kunde hon tsp också, najs! så det blev mycket lättare att förklara vad jag ville ha och för henne att förklara vad man ska tänka på vid vissa maskiner också och ni vet säkert så kan mina hörisar strejka om jag blir lite för svettig bakom öronen och då får de ju tuppjuck och börjar brusa en hel del så man måste stänga av dom för stunden och då hör man ju nada men idag var det nema problemas =)

Sen så blir det att man kompletterar med träningscykeln hemma och så promenader ute för själva konditionen.. .Kanske man börjar på själva jympan också där på FS men det märker vi senare - kör enbart gym nu.

Ikväll så ska man ta och färga håret också hade jag tänkt så man ser vettig ut inför helgen i Högbo - har ju så ful färg nu när det blivit blekt under sommaren, ska färga till mörkbrunt nästan svart. Det kommer och bli riktigt bra det här =)

Marknadsdags på fredag.. blev lite ändrade planer så jag går med mamsen istället. Lång historia men det sket sig iaf med thomas och jobbet så klockan skulle bara bli för mycket innan han kom och sen ska han ju hem igen på lördag igen pga jag ska hem till honom innan utställningen på söndagen så vi bestämde oss för att ses tidigt på lördagen istället och så kommer han ju ändå till mig veckan därpå då jag fyller år =)

Resten av kvällen blir nog slapp i soffan och film tror jag eller så cyklar man en sväng på träningscykeln med också, men det märks sen ikväll men slapp i soffan låter skönare =)

Tjingeling!

RSS 2.0