Nedrans förkylning!

suck.. är så less på min dumma förkylning som inte vill ge sig, morr.. hoppas det försvinner snart så man får vara helt frisk för en gångs skull! Marknaden och hösten närmar sig med stormsteg och även Bonitas kastrering också. Hon har nu löpt i 1 vecka snart, lite svårt att tro att det här löpet blir hennes sista och det ska bli så skönt.

Snart så lär man mer eller mindre bli en träningsnarkoman eller så *fniss* suger rejält i träningstarmen nu när man besökt friskis och svettis nya lokaler i stan, de har superfräscha lokaler och de senaste träningsmaskinerna - jag tyckte ju att det var kul och styrketräna på rehab där jag gick förut men var tvungen att bryta pga fick muskelskada i vaden som de trodde var propp i benet vilket det inte var utan en muskelbristning men nu är det utläkt och jag redo att börja igen =)

Fast det blir då på FS för rehab är ju svindyra och de har inte lika bra maskiner som på FS fast en del var samma men urvalet på rehab var väldigt liten, där på FS har dom minst 5 ggr fler maskiner som täcker fler muskelgrupper och man kan träna fler muskler också. Kanon! Ska bara ringa och höra om träningskort och hur det fungerar, fanns ju ingen där som jag kunde prata med när jag var dit och tittade.

Men så fort jag fått kortet, ska det bli av!  Redo för Beach 2009 sen kanske? =) Siktar på att träna 2-3 ggr i veckan men börjar med 1-2 ggr och när det börjar kännas bra så utökar jag antalet pass, dessutom så ska man nog boka personlig introduktion där man får hjälp att utforma ett program som passar en coh ens träningsmål - mitt är ju då att bränna fett och stärka kroppen, speciellt rygg, axlar/nacke samt benen.

Dessutom så har man hittat en 3e potentiell handler till Högbo så det känns bra =) Hostar ju fortfarande så det är bara dumt att anstränga lungorna ytterligare coh speciellt när jag ska till Uppsala igen snart, har fått tid men den tiden krockade så jag ska ringa och flytta fram den några dagar...

Tjingeling

Ditten och datten..

Sitter här och filosoferar lite om allt möjligt.. Min bältros har försvunnit nu, tack vare medicinen och läkarna på infektionskliniken som tyckte att jag skulle prova medicinen - var en rejäl chansning men en lyckad sån så nu är man fri från bältrosen =) Bara lite sårskorpor kvar på ryggen, skönt! Fast det kan ömma lite ibland på sidan där bältrosen suttit om jag råkar klia lite för hårt men annars känns det inte.

Dessutom så har man åkt på förkylning istället - bah! ska man aldrig få vara riktigt frisk!? *morr..* Nåja - den är iaf på väg bort, bara lite hosta kvar men den kan jag ändå gott klara mig utan men men..

Tur man har handlers till Högbo ifall jag skulle hosta sönder lungorna när jag springer i ringen där, är ju inte bra det om det skulle hända - är ju så känslig i lungorna fortfarande efter sviterna i vintras då jag var riktigt dålig så man tar hellre det säkra före det osäkra.

Bonita mår bara prima och hon har börjat löpa nu, en månad sen men det är bara bra tycker jag eftersom hon löper annars vart 4e månad och jag märkte också nu på henne att fukteksemena var mycket mindre den här gången, troligt pga hennes kropp hann få vila mer innan hon började löpa nu. Tid för kastrering är dessutom bokad till precis efter Sundsvallsutställningen, åker dit på måndagen då vi har tid där kl 2... Hoppas allt går bra nu bara.. ringde ju dit idag för att få reda på lite information om hur deras rutiner kring kastrering osv brukar se ut och det kändes bra att få prata med dom.

Min uppfödare brukade ju också åka dit förut när de inte hade någon klinik i Bollnäs och man hade hört mycket gott om dom av de som varit dit med sina hundar så det känns ju tryggt =)

Idag såg man dessutom på Oprah för ovanlighetens skull - brukar ju inte följa det egentligen men idag fastnade jag i programmet för det handlade om puppy mills (valpfabriker) i USA och det var hjärtskärande och se =( Hundar som satt ihopträngda flera stycken i burar av hönsnät som var staplade på varandra och pälsarna var hemska, indräkta av avföring och smuts samt rejält ihoptovade... Oprah hade ett reporter som hette Lisa Ling tror jag - hon åkte med en av djurhemsarbetarna ut till de olika puppy mills som fanns i staten och filmade alltihopa med dolda kameror som de sen visade klipp av i programmet. De åkte ut dit för att rädda hundarna från burarna och ge dom chansen att få komma till nya hem där de faktiskt blir omhändertagna av sina familjer.. Under programmets gång lyckades dom få ihop 39 hundar som de sen rehabiliterade och chefen för just den här djurhemmet sa att majoritetet av de hundar de fick in lyckas dom få utplacerade i nya hem.

De visade även ett "vardag" hos ett djurhem och hur det fungerade där och en av arbetarna berättade att de hade svåra problem med platserna där i hemmet och fick avliva flera hundar varje dag pga platsbrist och de hade en speciell sätt att "märka" hundarna som får en sista chans - de fick plaketter på buren märkta med E och det innebar att om de inte fick nya hem under dagen så skulle de avlivas dagen därpå.. Under den dagen som reportaget filmades så avlivades det 18 hundar =( De flesta var sjuka eller hade andra problem som försvårade omplaceringen men ett stort antal var också fullt friska hundar som ingen ville ha..

Hemskt!

Även om programmet är riktat och handlar om USA så får man absolut INTE glömma att det förekommer också sk valpfabriker här i sverige även om det inte är lika vanligt som på andra sidan atlanten.

Snart är det också dags för utställning för Bonita, nästa helg rättare sagt - ska bli spännande och se hur det går så snygg som hon är nu =)



Samma helg så är det marknad i stan också - brukar dra massor med folk och de har en hel del gottigheter som jag tänkt köpa

- vitlöksost! Har köpt ca 1,5 kg varje år de sista 3-4 åren
- Potatistunnbröd
- Älgkorv av Vild-Hasse - otroligt gott som pålägg, åh!
- Marknadsnougat, en tradition som jag VÄGRAR och bryta - så är det bara!
- Ullstrumpor, perfekt när det är kallt ute då de värmer så skönt =)

Sen blir det väl säkert nåt mer som man hittar också =) Ska gå med min älskling iår, då det inte blivit av de 2 senaste åren pga han jobbat just den helgen när det varit marknad men nu ska det äntligen bli av, mys! =) Hoppas på tur med vädret också. Lillskruttan lämnar vi hemma hos mina föräldrar, ingen ide och ta med henne när de är s mycket folk som det brukar kunna bli en fredagkväll.. Åker till gävle dan därpå och sen utställning på söndag.. Blir årets sista utomhus sen är det inomhus i sundsvall och ev sthlm - beror på om Bonita repar sig bra efter kastrationen om jag åker dit eller ej men kan hända att jag åker utan hund också för att bara titta och shoppa där =)

Nu ska jag skutta iväg och ta fram glass ur frysen så det får tina lite innan jag smakar, mumma =)

Tjingeling!

piggelin igen

nu har det gått ca en vecka sen jag bloggade sist och man mår mycket bättre nu =) tog den sista kuren med tabletterna imorse och jag är skitglad över att infektionsläkaren i gävle tyckte att de skulle chansa och ge mig den här medicinen, undra hur det hade gått annars..! Vågar inte ens tänka tanken då jag hört från flera av mina kompisar som haft vänner/anhöriga som fått bältros och de hade en ren helvete med sina, hjälp..! måste vara enormt lyckligt lottad jag som slapp smärtorna.

Sårskorporna är så gott som borta nu också, skönt! bara lite kvar på ryggen men de lossnar säkert snart de med =)

Bonita har fått större delen av sin päls tillbaka också och det väldigt lagom till Högbo som är om ett par veckor, då ska det bli spännande och se hur det går för henne. Det är 34 anmälda dit, har fortfarande inte fått mitt PM än men den kommer säkert nästa vecka någon gång.

Dessutom så kommer N med sin Z dit också, blir deras 2a gång i juniorklass också, spännande! de hade finfin debut med 1:2 Hp i Askersund förra helgen =) Kanske det blir ett Ck denna gång? vem vet =) Blir dessutom riktigt kul och träffa er igen iaf, sen väntar ju sundsvall också =)

Idag var man också ut i skogen en sväng med lillan och det var uppskattat, längesen man var ut dit också - har ju varit sjuk och sen har vädret inte varit det bästa men idag så och då följde kameran med ut dit =) bilder finns att se på hemsidan för er nyfikna.

Tjingeling!


sjuuuuuk....

*kräka*

då har man gått och blivit sjuk, inte kul alls! denna otyg den här gången heter bältros och utslaget sitter på midjan som ett band från naveln runt sidan till ryggraden, man kunde tydligen få det på andra ställen också... Pratade med mamma igår och berättade att jag misstänkte att jag fått bältros och då tyckte hon att jag skulle åka till akuten direkt för det finns ett medicin som stoppar hela förloppet eller ja bromsar men det måste tas inom 72 timmar från den första blåsan blivit synlig och för mig var det ju för ett par tre dagar sen som de började komma - gränsfall med andra ord.

Åkte dit och fick komma in nästan direkt och läkaren kollade febern på mig, 38,6 - inte konstigt att jag kände mig matt och trött samt som pulsen var hög.. Läkaren misstänkte nästan omgående att det var bältros jag hade, han var inte riktigt färdigutbildad ännu så han hämtade en kollega som bekräftade hans misstankar och de trodde först att det var försent att börja ge mig antiviralt medicin men ringde först till infektionskliniken i Gävle och pratade med dom och jag är enormt tacksam över att Gävle ville att de skulle chansa och ge mig medicinen för det var ju precis på gränsen för mig..

Jag är också tydligen väldigt lyckligt lottad för läkaren sa att det kan göra VÄLDIGT ont att ha bältros för viruset angriper nerverna och man kan ha ont ett bra tag efteråt, samt klia enormt men än så länge har jag klarat mig bra *peppar peppar*

Kliar inte alls eller bara väldigt lite, men låter jag bli så går det över en stund och det gäller också att inte komma åt området för då börjar det klia för det blir som en retning i huden, uäck! Men en del blåsor har redan börjat torka nu så jag hoppas att det är läkt och fint om en vecka eller så - kunde ta 1-2 veckor sa läkaren till mig..

Så nu tar man ett snordyrt medicin som ska få väck skiten, 2 tabletter 3 ggr om dagen..

Tur också att man har enormt snälla föräldrar som hjälper mig med Bonita nu när jag är såhär risig, hade thomas här under helgen men han åkte hem idag pga jobbet.. Hoppas jag blir feberfri snart så man får orken tillbaka också.

Snart är det dags för utställning också fast det är först i september som det blir av, Högbo alltså. Ska bli spännande och se när PM kommer så man får se hur många leonberger är anmälda dit =)

Jag kan även tacka min lyckliga stjärna över att jag INTE anmälde till norrköping/nyköping eftersom det blev domarändring i norrköping från Dan Ericsson till kärringen som bedömde i Köping och henne gillar jag INTE alls även om Bonita blev placerad i konkurrensen men hennes sätt och hur hon är som person.. nää... ingen favorit här inte!

Tjingeling

Minisemester i hällregn

I helgen har man varit på minisemester uppe i härjedalen/jämtland, det har varit utställning där både lördag och söndag. Resan började på fredag vid lunch tid och jag hade ringt tidigare i veckan till Svegs camping där jag skulle övernatta under helgen och frågat om det varit okej att jag fick tillgång till min stuga redan på fredagen, hade bokat en 2-bädds stuga lör-sön egentligen men tänkte att det skulle varit skönare om jag kunde åka redan på fredagen så man fick sova ordentligt på lördag morgon.

Ringde dit och det var inga problem att få tillgång till stugan då jag ändå skulle komma först på eftermiddagen mot tidig kväll, perfekt tänkte jag! sen under veckan var det mest packning och planering som man skulle hinna få gjort innan fredagen och tro mig det var en hel del att göra!

Åkte vid lunchtid och allt var lugnt, kom fram vid 16.30 ca i Sveg och åkte först till utställningsplatsen för att ordna med mitt tält inför morgondagens utställning som min rasklubb hade ordnat, det var en rasspecial med 80 anmälda hundar, spännande! Körde sen när allt var klart till campingen och när jag skulle hämta nyckeln till stugan så fick jag höra att det inte fanns någon anteckning om att jag skulle komma tidigare..! stod där med hakan i golvet och undrade hur det hade gått till och berättade att jag hade ringt tidigare i veckan och då var det inga problem enligt tjejen jag pratade med och att allting var klart. Men de började genast att hjälpa mig och fixa stuga åt mig och det löste sig till sist, fick en 4bädds stuga till samma pris som en 2bädds =)

Stugan var mysig och enkelt inredd och hade kylskåp, perfekt ju för jag hade ju mat med mig till frukost osv sängarna var våningssängar och rätt okej att sova i, tur jag var trött så jag somnade ganska lätt de 2 nätterna.

Sen på kvällen så samlades vi alla som bodde på campingen som skulle ställa på specialen och hade en mysig grillkväll - Gullan, specialens anordnare hade fått låna en stor grill som vi lassade på en massa gottigheter som vi hade med oss dit =) blev kotlett, chorizo och potatissallad för mig och Bonita, självklart måste hon ju få smaka av det också =)

Dagen därpå var det dags för utställning och domaren var en domare som jag visat Bonita förut ett par ggr, båda inofficiellt så det var spännande och se hur hon tyckte om henne nu i officiell klass och hon var rätt hård även om hon gav många 1or men var snål med ck och hp istället. Bonita visades av Helena idag och hon skötte sig galant även om hon var lite busig emellanåt men mutar man med torkad lever så står hon som ett litet ljus och ser söt ut =)

Bonita fick bara slät 1a idag, helt okej med tanke på hur naken hon är - hon är fullkomligt pälslös nu när hon tappat all sin päls men förmodligen så hinner det mesta komma tillbaka till Högbo i början på september.

Vi hade iaf ganska tur med vädrte, var iofs trist och grått ute men uppehåll och det var det viktigaste!

Dagen därpå var det sämre..! fyfan - så dålig väder har jag aldrig haft förut som utställare, max 10 grader ute och SPÖREGN hela j*vla dagen, var precis som om någon däruppe hade vridit upp kranen till max och lämnat den på liksom, det bara vräkte ner hela dagen. Mina byxor och skor blev genomsura så fort jag klev ur bilen på parkeringen i Svenstavik och det var på håret att jag fick tältplats och det var fullkomligt smockat där med alla tält och det var naturligtvis begränsade platser och många hade satt upp sina dagen innan också.. Åker jag dit nästa år igen så blir det och planera bättre så man är ute i mera god tid, ev sover på utställningsplatsen.

Fotbollsplanen som utställningen var på, den var som en mindre sjö på sina platser med flera cm vatten och det verkligen STÄNKTE om folk när de sprang runt i ringarna, så sjukt mycket vatten var det den dagen.

Bonita fick en slät 1a idag med, var samma konkurrens som gårdagen på specialen. Domaren var lite skum också, inte riktigt min typ men äsch.. lär nog inte prova honom igen under den närmsta tiden iallafall. Dagens handler var Pia som har kenneln Lilla Äventyrets, hennes karl Mathias som visade Bonita åt mig. Pia hade ju en egen tik som gick i Öppenklass så den tog hon själv, men Mathias gjorde ett riktigt bra jobb som visade Bonita snyggt!

I Högbo har jag som mål att springa själv och hoppas jag fixar det också =) får sätta igång med träningen nu bara så man kommer igång ordentligt.

Hemresan gick sen bra från Svenstavik fast det var drygt att köra drygt 20 mil i regn och rusk men det var så skönt att komma hem sen =) Gissa om man är helt slut efter helgen nu, sov ju tills 12.45 idag, ops! men det behövdes verkligen och då får man hoppas också att jag inte blir sjuk sen efter hemska vädret igår, man var fullkomligt dyngsura både jag och Bonita när vi satte oss i bilen efter dagen - tur man hade rena kläder i bilen så man kunde byta om.. Hoppas vi slipper skitvädret sen i Högbo som blir årets sista utomhus, håll tummarna för oss då är ni söta =)

Imorgon ska man dessutom bli städtant också, behöver verkligen städa lgh och det ordentligt men ack vad skönt det ska bli när det är rent och fräscht inne, sen på onsdag kommer karln också =) längtar!!

Tjingeling!

RSS 2.0