Sundsvall och Österby Bruk

I helgen som var nu har man varit på utställningar x2 - en riktig bra helg var det dessutom =)

Började med att jag vaknade halv fem på lördagmorgon för att göra mig klar att åka till sundsvall och var framme lite före sju och det var så skönt att vara där i tid så man kunde koppla av ordentligt innan det var dags att göra entre i ringen. Min tolk kom dit kort efter mig och utställningen var inomhus.

Det var väldigt livat därinne eftersom det var agilitytävlingar samtidigt och jag hade ett par kompisar som också var där och tävlade, hann inte se hur det gick för dom men det var iaf t ex landslagsuttagningar och sånt de här dagarna.. Dagens domare i våran ring var Jahn Stääv och jag har visat Bonita för honom ifjol med slät 1a med finfin kritik som resultat och det skulle visas 3 olika raser i ringen den dagen och först ut var dalmatinerna när bedömningarna började halv 10 och efter dallisarna var leonbergernas tur.

När jag kikade i katalogen så var det fina tikar i öppenklass och alla har Bonita slagit ett flertal ggr tidigare på andra utställningar men ändå kunde man inte låtabli att bli nervös eftersom 2 stycken av dom kunde bli champion då den dagen och en av dom var en jättefin tik som har gått väldigt bra på utställningarna på sistone både i sverige och i finland samt  norge.

Bonita fick sin 1a som vanligt och sen i konkurrensen blev hon 2a bakom den jättefina tiken som sen vann allt den dagen och fick sitt efterlängtade championat - nu slipper jag dessutom henne i öppenklass =) Bonita blev 4e bästa tik den dagen. Stort TACK ska du ha Catrin som visade henne så bra!!! =)

Dagens kritik

" 72 cm. Bra tikhuvud. Korrekt bett. Mycket bra skuldra rygg och kors. Tillräcklig bröstkorg. Bra benstomme. Mycket goda rörelser. Bra temperament"

Nu var klockan kring 14 på eftermiddagen och jag började få lite bråttom hem för man skulle ju köra ner till Gävle samma eftermiddag för att sova hos Thomas inför Österby utställningen som skulle bli av dagen därpå. Skyndade mig hem och hämtade packning samt hundmat till Bonita och satte mig direkt i bilen och körde ytterligare 13 mil söderut.

Ni kan tänka er hur trött jag var sen när jag kom fram, hade ju varit vaken sen halv fem på morgonen och sov på tok för lite under natten så det blev tidig kväll för mig men hann iaf se alla låtar i melodifestivalen, skandal att sverige hamnade på 18e plats..!

Vaknade vid samma tid på söndag morgon och var sen framme i Österby redan halv 7 på morgonen, var så skönt att vara där i tid då utställningen är utomhus och man ville slippa konkurrera allt för mycket om tältplatserna och jag hittade en bra plats fast hade kunnat blivit ännu bättre om jag ställt den på motsatta sidan men fick ändå bra med skugga inne i tältet.

Dagens konkurrens i öppenklass var mycket mycket tuffare än gårdagens då det var många oerhört fina hundar med idag och det var fler anmälda också (var bara 4 stycken i sundsvall men 1 kom ej) med 8 stycken totalt och alla var på plats. Catrin tog Bonita även idag också och det höll på att bli lite kaotiskt emellanåt då hon även visade andra hundar som dessutom fick 1a i kvalitetsbedömningen men tur det fanns andra som kunde rycka in och hjälpa till lite när det krockade för henne. Carl-Gunnar Stafberg var dagens domare och jag är glad att jag fick ny chans att ställa Bonita för honom då jag missade chansen i höstas på rasspecialen då Bonita var sjuk och kunde ej ställas pga dopingreglerna förbjuder det - hon gick ju på antibiotika då.

Bonita blev 3a i konkurrensen med Ck idag och kanonfin kritik - återigen STORT TACK för hjälpen vännen!! =)

Söndagens kritik -

"70 cm. Trevlig helhet. Utmärkt huvud. Korrekt bett. Aningen ljusa ögon. Välbalanserad kropp. Bra Vinklar. Rör sig väl från sidan, lite trångt fram. Bra päls"

Stör mig iaf lite på "ljusa ögon" men det var flera som fått samma kritik på ögonen men är nog mycket troligt pga hunden stod med huvudet vänd mot solen och då kan ögonen se ljusa ut när de egentligen inte är det, men äsch.. =)

Träffade dessutom några döva kompisar som hade kört ända upp från örebro för att ställa sina hundar,eller ja 2 av dom iallafall då den 3e var chaufför åt de 2 som skulle visa hund. Dagen kunde inte ha börjat sämre för dom då det blev kaos när de skulle hitta till Österby - jävla ombyggnationer i Uppsala! Ni är inte ensamma om att ha kört fel, min tolk körde nämligen vilse hon med.. Hoppas de är snabba med att få upp skyltarna så det går lättare och hitta nästa år =) Stort grattis till era fina resultat där, Hp och BIM-valp till Zacco och BT-2 med Cert till Zafira nu är det bara ett kvar M till SUCH - men den tar ni snart är jag säker på =)

Nästa utställning blir i Avesta den 14 juni, bara 2,5 vecka kvar dit - ska bli spännande och se hur det går då det är helt ny domare för rasen då han aldrig bedömt rasen i sverige förut. Levente Miklos nåt heter han och kommer från Ungern.. Tror det kan komma en hel del hundar, för det var så iaf i Västerås då det också var en ny domare på rasen och då blev det hela 65 anmälda.

Idag ska man ut i skogen och fysträna min lillskrutt lite också =) passa på att ge henne en ordentlig genomkörare så hon är trött sen ikväll då man ska bort på kamratträff med dövföreningen och hon blir ensam hemma i någon timme..

Tjingeling!

Söderhamnshelgen, valpfeber och förkylning

Då var det dags och uppdatera bloggen igen, var några dagar sen sist nu =) Det har hänt en hel del på sistone sen senaste bloggen men ni läsare vill ju ha nåt att läsa om, eller hur? =)

Under helgen som har varit dvs 16-18 maj var jag i söderhamn på party och det var riktigt kul! Vi var 9 tjejer som var tillsammans under helgen hemma hos födelsedagsbarnet och hade det riktigt kul och på lördagen lagom till frukost fick vi som hade sovit över där från fredagen - en smärre chock, STORA vita snöflingor började dingla ner från ingenstans och det är ju MAJ månad nu och det ska då vara varmt och skönt ute med strålande sol och sköna temperaturer. Man hade läst på aftonbladet.se eller så dagen innan och det hade kommit nästan 15 cm snö i dalarna och ända upp till Ljusdal som ligger bara 6 mil från Hudiksvall och då kan ni tänka er min reaktion för jag har ju sommardäck på bilen och allt det där. Eftermiddagen spenderades på stan då några ville in på systemet och handla lite till kvällens fest och sen fastnade man på cafet inne på en av köpcentrumen och fikade tills de mer eller mindre slängde ut oss vid stängningsdags då allt skulle stängas ner och sen var det och åka hem till huset och börja förbereda middagen inför kvällen.

Vi skulle dessutom grilla på kvällen och gjorde några tappra försök med köttet, lyckades få en del av det grillat men sen var vi tvungna att ge upp för det var svinkallt ute så vi stekte färdigt resten av köttet inne i köket, smakade lika gott ändå turligt nog =) Middagen smakade riktigt gott och så smånigom var det paketöppning och sen på kvällen blev det utgång så man fick se kroglivet i söderhamn, har ju aldrig varit ut på puben där så det var kul att få komma ut på andra ställen =)

Snön vräkte ner hela dagen men turligt nog så var det blandat med regn så det mesta försvann ganska fort men senare på kvällen så var stora delar av marken vit ändå och då var man bra putt.

Vi var kvar på stället tills de stängde och stöp sen i säng långt senare, jag la mig iaf halv sex på morgonen men vet inte när jag somnade och sen resten av dagen var man heldöd och det tog ett par dagar att återhämta mig från helgen *skratt*  Tack tjejer för en riktig kul helg! Hoppas vi ses igen snart =)

Ni undrar säkert hur det gick med snön - jo på söndag morgon var allt borta och dagen bjöd på fint väder =) Vi åkte hem till födelsedagsbarnets föräldrar då de har alla sina hästar hemma hos dom då några ville rida lite och var där ett par timmar och det var välbehövligt med frisk luft efter gårdagen då man var bra risig på morgonen när man vaknade.



I tisdags var man till Bollnäs och hälsade på min uppfödare, var längesen man var hem till henne och när man träffas på utställningarna så är det ju svårt att slappna av och bara snacka för man måste ju ha koll på vad som händer inne i ringen samt så är man ju ofta nervös och allt det där så det var bara mysigt att få komma hem till henne och bara slappna av.

Dessutom så har hon en hel skock med valpar hemma hos sig nu och då måste man ju bara dit och mysa med dom =) 5 landseer och 10 leonberger har hon hemma hos sig nu och alla är kring 4 veckor (landseer blev det i tisdags och leonb. blir det på lördag) och de är ljuvliga små varelser *kääär* Hade kameran med mig så jag fotade en hel del till hennes hemsida www.bolelejonet.se bilderna finns i valphörnan för er som är nyfikna men jag varnar er för hjärthärdsmälta när ni ser dom =)

Som ett brev på posten har man dessutom gått och börjat bli förkyld, vill inte!! så nu proppar man i sig diverse halstabletter och hinkar i sig vatten och juice - allt för att bromsa upp förkylningen så det inte bryter ut ordentligt. Hoppas det går över snart bara..

I helgen är det dags för utställning igen, ska bli kul! =) spännande och se hur det går, speciellt på lördag då det verkar vara väldigt lite konkurrens i öppenklass - undra vilka tikar som kommer bara.. Chans på 2a certet då kanske? Fast man ska inte ha allt för stora förhoppningar, bara hon får en 1a så är ju resten bonus brukar jag säga =)

Tjingeling!

Chocoholic

Kan man verkligen bli en chocoholic? Japp - fick akut sötsug igår när man var och handlade lite mat och man har ju inte ätit lösviktsgodis på evigheter, ni vet ju att jag har lite problem med blodsockret pga min medicin men igår blev det bara för mycket så man plockade ihop ett påse med mina favoritbitar och nu står man där med skägget i brevlådan och nallar ur kylen varenda gång man öppnar den nästan liksom..

Någon som har bra tips på hur jag ska göra - säg inte åt mig att slänga godiset för det tänker jag inte göra! *skratt* i värsta fall får jag väl ta smällen och ha syndarvecka och sen låtabli att passera godishyllorna på minst en par veckor, tur man oftast har bra självbehärskning men ibland tryter den också eller så går den åt helvete som nu.

Bonita har mer eller mindre löpt färdigt nu, skönt! Men hon har fortfarande koppeltvång i några dagar till bara för att vara på den säkra sidan, litar nämligen inte på henne nu sen hon stack från mig förra veckan. Igår träffade jag på schäfern och dagmatten ute på parkeringen när jag varit och handlat mat och hon frågade hur det var med oss och jag berättade vad som hände när jag stod och väntade på att hon skulle dyka upp för att få ifatt hennes hund och jag fick då veta att de var typ 2-3 km bort när han stack ifrån dom och de brukade inte släppa honom förrän han var på ett riktigt säker avstånd ifrån andra hundar och så fort de lossade på kopplet så tvärvände han och sprang iväg väldigt snabbt och hon sprang efter med sina 2 barn i släptåg efter honom och vrålade att han skulle stanna. Hon sa sen till mig att det var hennes absolut värsta träningspass hon nånsin haft för svetten rann längs ryggen på henne när de äntligen kom fram till oss och hunden och han var helhispig sen resten av promenaden.

De bor tydligen på samma område som jag, dagvakten iallafall så man lär stöta ihop på dom fler ggr men de bor inte i närheten av min lgh utan i andra änden men området är ju litet, är inte så många lgh här.

Nästa helg kommer det och bli riktigt mysigt för då är jag bortbjuden på födelsedagsfest hos en barndomskompis, ska vara hos henne hela helgen, kul! Blir några som kommer som man inte träffat på VÄLDIGT länge och jag är bra säker på att det blir sena kvällar med massa gamla minnen som man pratar om =) Känner mig väldigt nöjd med presenten som jag köpt, synd bara jag inte kan skriva vad jag köpt här för jag är ganska säker på att hon brukar läsa min blogg och då är det ju ingen överraskning längre =P

I helgen blir det bara och ta det lugnt, ska på hopptävlingar på ridklubben på lördag då en kompis ska tävla ett ungsto i två klasser, ska bli spännande och se dom hoppa. Tror var 90 cm och 1m som de skulle tävla i.. Börjar 9 så det blir att gå upp med tuppen men ridskolan ligger bara ett par km härifrån så det är inte så farligt ändå =) hoppas på bra väder då det är utomhus.. och sen på söndag kommer min älskade karl hit *sakna* han blir då här tills på fredag, har frivecka då.

Snart är det också dags för utställning, får hjälp i Sundsvall - skönt! Blir samma handler som i Västerås. Det ska bli spännande och se hur det går, domaren som hon ska visas för nu har jag ställt för tidigare med slät 1a som resultat men kritiken var finfin men då var det över 50 anmälda i rasen och typ 14 i öppenklass och alla fick 1a där men nu är det bara totalt 26 anmälda och uppe i norr så är det ju en annan typ av konkurrens också, var i Avesta förra året som jag visade Bonita för den här domaren.

Tjingeling!

RSS 2.0