Uppsalabesöket

I onsdags var man ner till Uppsala för att göra spirometri (andningsprov) inför återbesöket nästa vecka.. vaknade tidigt som vanligt fast blev nog lite tidigare än normalt ändå eftersom Bonita behövde till veterinären en snabbis på morgonen då hennes chip hade tittat ut i nacken så jag behövde hjälp att få det fixat men nu ser det okej ut och jag hoppas det sitter kvar, annars får man ta och chippa om henne.

Själva resan ditner gick bra och det var premiärkörning för mig så att säga då jag inte gjort långkörning på väldigt länge utan enbart ett par mil eller så hemma i stan så det var skönt att få en ordentlig körning i kroppen då det blir mycket bakom ratten den närmsta tiden. 25 mil enkel resa - det kändes i arslet efteråt kan jag lova *skratt*

Men tur som är var det ju bra väder så man kunde koppla av när man körde, hade mamma som sällskap i bilen också då hon också fungerade som tolk under dagen.

Kom fram till Uppsala i bra tid och hade tur med parkeringen också då vi fick plats direkt och sen var det bara att vänta i bilen tills det var dags att gå in, men det var skönt ändå för vilan var behövlig efter körningen samt så ville man ju spara lite cash också =) Kostar ju typ 10 kr i timmen att parkera där på parkeringen. Bonita var med i bilen den dagen och det fungerade riktigt bra för jag kunde gå ut och titta till henne med jämna mellanrum och det var inget att oroa sig för då hon sov den större delen av tiden hon var i bilen. Älskar min kombi jag då hon har gott om plats där bak och storleken är perfekt för all packning, Ådi och Neta ni minns förra sommaren *skratt* då var det smockfullt men ändå fick vi plats med 3 vuxna och 3 stora hundar samt all packning =)

Andningsprovet gick jättebra, långt över förväntan och vi var klara på max halvtimme och i pappret stod det att det kunde ta 1-1,5 timme, eh? men det var ändå samma övningar som jag gjorde sist jag gjorde provet typ kolla syrehalten i blodet, kolla hur lungvolymen var osv osv för att få underlag till den riktiga återbesöket som sker nästa vecka och då hoppas jag innerligt att jag får börja dra ner rejält på kortisonen också. Har börjat märka av mina biverkningar ordentligt nu då jag är så svullen i kroppen av all vätska som min kropp eller ja kortisonen samlat på sig.. suck! Men samtidigt så har jag ändå inte gått upp så mycket i vikt heller och dessa kilon är då bara i vätska och typ 2-3 kg på dryga månaden och det är skönt det.. Dessutom så kommer ju biverkningarna att minskas också när jag drar ner på kortisonen så jag hoppas verkligen att de här dagarna blir de sista med 90 mg som jag tar nu..

Sitter här och har lite besvärligt att böja armarna - sitter nämligen med bedövningskräm i båda armvecken då jag ska ta prover lite senare idag och är fruktansvärd stickrädd och då är det skönt att ha fått huden bedövad innan så själva sticket känns mindre.. Fick ju en del problem i uppsala när jag låg inne och skulle ta prover, kunde bli ofta och inte alla ggr gick det bra och då oroade man ju sig hur det skulle gå nästa gång och då blir det som en ond cirkel, inte kul alls och jag som hade inga problem hemma förut men men.. Tror blev helt enkelt bara för mycket och stressigt där på avdelningen men nu är jag ju hemma i min vanliga lab och då har det gått bra tidigare. Ni får hålla tummarna för mig idag är ni snälla =)

Bonita är dessutom risig i magen igen, suck.. tror gick för fort fram från ris och fisk till vanlig torrfoderdiet för hon fick ju torrfoder i Uppsala då jag inte hade tid att blöta maten så hon fick torra kulor och det kan hennes mage ha reagerat på då det var rännskita igårmorse men nu är hon normal i magen igen men ska käka skondiet som består av ris och fisk nu i ett par dagar så magen får vila sen blir det små ransoneringar uppblött torrfoder -  går mer sakta framåt den här gången så vi får se hur det fungerar.

Hoppas verkligen att våren är på G snart för jag är så äckelpäckel less på all snö nu och vill ha vår och värme samt torrt ute så man kan hitta på fler roligare aktiviteter utan att behöva bli blöt och kall när man kommer ut.

Ska skutta iväg och göra lite annat en stund innan jag åker..  Ha det gott folks! =)

Ps. kommentera gärna så man vet vilka som läser bloggen, blir ju nyfiken på vilka ni är =P Några vet jag nog allt men ni andra =)

Skogspromenad i vårväder

Idag var vädret sååå härlig trots någon minusgrader ute men solen skiner så skönt och då blir man ju självklart sugen på att få komma ut ordentligt och så hade Bonita överskottsenergi så det tjöt om henne så det var en bra tillfälle att låta henne få kuta omkring på fotbollsplanen och bara BUSA av sig det värsta och det var uppskattat =)

Hon har nu bott hemma i snart en vecka och det har gått över förväntan och fröken är bättre i magen igen, skönt! Var nog bara reaktion på märgben pga inte van och så lite stressmage men nu har hon fått ris och fisk i ett par dagar och börjat få lite uppblött torrfoder tillsammans med maten idag och det har funkat bra.

Hälsan hos mig är bara prima men det märks att jag har tappat mycket muskelstyrka i benen, blir ju så när man varit dålig som jag varit och knappt orkat göra någonting eller så har man fått det fruktansvärt jobbigt vid minsta lilla ansträning. Tänk er, bara att gå på toaletten hemma hos mina föräldrar och det är kanske 20 meter dit  från köket men så fort jag reste mig från soffan eller stolen i köket så fick jag FRUKTANSVÄRDA hostattacker, så lite retning krävdes och sen hostade man sönder lungorna eller tills man nästan kräktes närmsta timmen efteråt.. så man orkade knappt göra någonting och sen ännu illa blev det när jag låg inne på sjukhuset.. Det var rena mardrömmen men nu är jag ute därifrån sen en månad snart och det är sååå SKÖNT! =)

Repar mig sakta men säkert och jag är enormt glad att jag har Bonita som hjälper mig igenom den här tuffa tiden genom att hon behöver ut och göra sina behov och då måste jag ju följa med och igenom detta så får jag ju muskelträning och kan bygga upp min kondition igen och förr eller senare så är jag fit for fight igen - det får ta den tid det tar helt enkelt.

Igår hade man dessutom lite tur och vann en hundring på Bingolotto *skratt* var ju Guldkväll nåt så och gick speciellt på 4an så pappa frågade om jag ville ha en lott och jag kände mig lite tursam och tackade ja och vips så vann jag lite cash, alltid bra och ha ju =) Kunde ha blivit 200 kr t o m då det var en siffra fel på 2a spelet då jag behövde 52 nåt och det var 53an som drogs, baaah =P men jag vann ju lite så alltid nåt ändå =)

Här kommer lite bilder på Bonita från promenaden idag =)

 












Fler bilder finns inne på hemsidan www.bonitaskrypin.se =) välkommen dit!

Tjingeling!


Lillskrutt är hemma!

Äntligen..!!! Igår kom min älskade lillskrutt äntligen hem och första dygnet hemma har gått över förväntan =) Hon slog sig till ro direkt och betedde sig som om hon aldrig varit borta och det är så skönt, hade räknat med att hon skulle vara orolig och svårt att koppla av men nej, och det känns så bra =)

Fast imorse när jag vaknade så var det en mindre trevlig överraskning på vardagsrumsgolvet *blörk* hon hade råkat bli dålig i magen under morgonen och skitit inne men jag vet direkt vad som orsakat detta så nu blir det och kuta ut så fort hon piper och vill ut. Hon fick nämligen märgben igår som godis efter att ha varit borta så länge och benet var ju färskfrusen dvs rå och det blev lite för mycket för hennes mage som inte är van vid sån här kraftig godis då hon ej fått märgben sen före jul och då är det ju inte konstigt att lilla magen reagerade men tur det brukar gå över snabbt.

Dagarna nu inom den närmsta tiden kommer att bli fyllda med mys och gos samt massa träning för att bygga upp den fina relationen som vi hade förut och en massa inkallningsträning - märks att fröken fått mer knäck i öronen nu sen hon bott hemma, inte bra alls! så detta ska det rådas bot på.

Här kommer lite bilder från morgonens bus ute i snön - märks att hon trivs va? =)








När är vintern över?

Suck.. kikar ut genom fönstret och allt är vitt ute igen, elände! Jag som sen länge är äckligt less på vintern och vill kunna få njuta av lite vårvärme så kommer den här vita skiten ner igen, baaah.. Önskar man kunde dra till varmare breddgrader såhär års när det kommer sån här riktig aprilväder. Fast jag ska inte gnälla över dessa fjuttiga fem cm snö ute, lider med er som bor i södra sverige nu som har nära halvannan meter snö som bara vräkt ner de sista dagarna.

Sitter och längtar tills imorgon för då kommer ju min lillskrutt äntligen hem efter drygt 3 månader hos mina föräldrar, ska bli så skönt att få ha hem henne igen =) Det är ju också ett bevis på att jag är pigg och stark igen så att jag orkar ha henne hemma igen, ska bli underbart att få ta igen all mys och gos. Någon dag ska man försöka ta sig ner till skogen också och fota lite men det märker vi när det blir av, måste ju orka gå dit också..

Under april månad märker jag att det blir en massa skoj som händer, spännande! Dessa saker ser man då verkligen fram emot att få genomföra

- Leonbergerträff
- Utställning i Västerås
- Romantisk middag med gubben min (fira 3 års dagen i efterskott)
- IKEA

Ska bli riktigt kul tycker jag =)

Tjingeling folks!

Äntligen helg!

God morgon folks!

Sitter här och är ganska nyvaken men ändå skönt pigg och känner mig redo för en ny dag och ännu bättre blir det också eftersom helgen börjar nu =) Räknar timmarna tills i eftermiddag tidig kväll då jag äntligen får träffa min älskling igen som jag saknar nåt otroligt, blir mys framför tvn med god mat - har ju massor att ta igen då vi inte fått träffas ordentligt på veckor, ja månader då man varit inlagd på sjukhuset och hela fadderullan.

Igår var man hem till mamsen en sväng också, passade på att fixa lite ärenden när man ändå var på gång var skönt och få det gjort - var en hel del som skulle fixas. Fick dessutom hjälp av mamma att få håret klippt igår, behövdes verkligen då det var så slitet och såg inge vidare ut men nu känns det mycket bättre och så smånigom ska jag färga det också, har färgförpackningen hemma redan så det är bara och sätta igång.

Bonita blev överlycklig igår när hon såg vem som kom in igenom ytterdörren, hon hade verkligen saknat mig för det första hon gjorde - vilket hon annars aldrig gör, är att slänga upp sina 50 kg på mina axlar och dränka mig i blöta hundpussar *skratt* hon är för underbar hon min lilla ögonsten =) Sen stod hon läääääänge och bara pratade och pratade och pratade, gick inte att få tyst på henne men sen somnade hon i en liten pälshög vid mina fötter och avvek inte därifrån i första taget. Ser verkligen fram emot att få ha henne hemma igen snart, börjar få hem henne nästa vecka och se hur det fungerar. Jag måste ju orka också men det blir bara någon timme i taget i början som man utökar lite och vips så är hon hemma igen på heltid =)

Ni är säkert nyfikna på hur den nya halsbandet blev på fröken kan jag tro =) Den passade PERFEKT! storleken, färgerna och allt och hon blev såååå snygg i den, helt solklart värd varenda öre som den kostade =)

Här kommer en bild på damen i glitter och glamour men ha överseende för den urusla bildkvalitetet pga taget med kameramobilen, ska fixa bättre bild sen vid annan tillfälle.



Idag ska jag bara relaxa och ta det lugnt tills karln kommer ikväll *längtar!*  dessutom så påbörjade man och kolla in Disneyklassikern Pongo och de 101 dalmatinerna igår och tänkte se klart den idag - påbörjade ju filmen mitt i natten och den är bara för underbar! De har verkligen lyckats fånga hundars kroppspråk och allt där och Cruella är härligt galen också *skratt*

Nu ska jag kila och fylla magen med lite god frukost så dagen får en bra start =)

Tjingeling!


Städtrollet har vaknat

Idag känner man sig bra piggare jämfört med gårdagen då man var trött som en gnu men inatt fick jag iallafall sova några timmar så det känns bra, men det saknas fortfarande timmar men det tar jag igen inatt =) Börjar vänja mig att vara hemma i lägenheten igen, allt tar ju sin lilla tid ibland men det har gått över förväntan hitills och det är så skönt!

Har börjat komma igång med städningen också, vissa delar av lgh ser ju ut som en bombnedslag nu när man inte varit hemma på länge men det ska bli så skönt att få iordning allt och sen kunna dammsuga och damma så lgh är ren och fräsch igen innan helgen =) Märker också att jag har samlat på mig en hel del som verkligen behöver slängas  - massa smågrejer så det ska bli skönt och bli av med skiten nu när man fått orken tillbaka.

Dessutom så har mina nya kläder från Ellos kommit också *glad* få se när jag hämtar ut paketet, blir nog imorgon då jag ska ändå ut på ärenden då, blir lite sommarkläder som man kan ha på utställningar t ex - sköna lediga kläder men ändå snygga. Hoppas de passar också =) var ett par byxor, 2 olika längder och ett par olika toppar som jag beställt fast den ena toppen kommer senare i vår då det var slut i lagret hos dom..

Ikväll blir det dessutom nostalgi! Fick hem mitt efterlängtade dvd med Pongo och de 101 dalmatinerna, disneyklassikern från -61 och denna film är ju ett måste för hundfolk jue =)

Nä nu ska jag fortsätta med städningen så man blir klar någon gång.

tjingeling


Igår - duracellkanin, idag - trött som en gnu

Nu har man varit hemma i lägenheten i ett dygn ungefär och allt har fungerat riktigt bra hitills och det känns så skönt det =)

Allt har funkat fint och man har hunnit göra en hel del saker som jag tänkt göra och på oväntat håll fick man massor med överskottsenergi och var som en uppskruvad duracellkanin långt in på natten, det var inte roligt alls! Kände mig övertrött också så jag testade att ta ett varmt bad - big mistake och det ledde till att jag inte kunde somna så nu är man trött som en gnu och ser ut som en kines hela tiden med tunga ögonlock men ett sak är positivt och det är att jag lär bli lättvaggad ikväll =)

Så nu har man lärt sig nåt iaf, inte bada när man är övertrött då det sätter fart på alla turbiner på max.

Idag blir det och fortsätta fixa och dona i lägenheten, få se om man hinner ta en svängom med dammsugaren också, tar det lugnt och lite i taget men förr eller senare ska det bli rent och hemtrevligt inne här men det är aldrig lätt när man har tusen bollar i luften samtidigt som man vill hinna med.

Ska smita igen och fortsätta lite till, kankse man bloggar igen ikväll

*poff*

Min vackra flicka

Ville bara visa en underbar bild på min vackra tös =) Hon blir fyra år i sommar och är världens underbaraste kompis, blir så varm i hjärtat bara jag ser henne =)

image3

Pälsmonstret är lös!!

SItter här ganska så nyvaken, brukar inte vakna så tidigt men idag är det en stor dag för mig så man är uppe med tuppen - vaknade egentligen för dryga timmen sen men ändå =) Idag händer det en massa grejer och jag ska äntligen få flytta hem till min lägenhet igen, det ska bli så otroligt skönt att få komma hem ordentligt efter flera veckor på sjukhus och så har man bott hemma hos mina föräldrar tillfälligt då man knappt orkat ta hand om sig själv..

Men nu verkar det som om läkarna äntligen har hittat vad som felats på mig då behandlingen hitills gett önskat resultat så nu är det bara att hoppas på att det fortsätter åt rätt håll och att jag kan få börja trappa ner min medicinering snart.

Dessutom så har någon tydligen släppt ut Pälsmonstret här också då man hittar massa pälstussar överallt men tur att den lille raringen är bara min lillskrutt som börjat fälla - väldigt (o)lägligt då det är utställning snart men förhoppningsvis så går det snabbt över och pälsen hinner komma tillbaka tillräckligt innan dess. Blir och karda ur henne rejält nu en tid framöver så det hela går över snabbt, tur hon älskar dammsugaren så man kan dammsuga ur henne också - hett tips till er med pälsmonster hemma =)

Undrar när våren ska göra sitt entre här också, är bara isgator och slask ute kombinerat med ösregn - trevligt va? Blir avis på er som bor söderut som har vår och hela paketet nu, ge hit!!

Nu har man dessutom fått påhälsning av Herr/Fru Ekorre vid fågelbordet här utanför också, riktigt söta små varelser som brukar dyka upp med jämna mellanrum och plocka på sig mat, har haft dom på besök där under hela vintern.

Nä nu ska jag ta och kila och göra lite nytta så man får komma hem någon gång, ha det gott folks! =)

Tjingeling!



Uppdaterat

JAAAAAAAAAAA!!! Halsbandet kom idag och den är såååååå SNYGG!!!! Längtar tills jag får prova den på Bonita men vet redan nu att hon passar perfekt i den =) *superglad* och då känns inte 400 kr dyrt heller =P

Ni som har hund ohc vill ha vrålsnygga halsband,  kolla in www.nobledog.com det var där jag köpte den här.

Visst är den superläcker


Livet rullar på

Idag har man varit hemma hos mina föräldrar i ett par dagar och det känns riktigt bra, bara ett par dagar kvar innan jag flyttar hem igen till min älskade lägenhet =) Kan man verkligen älska en lägenhet? Trivs så bra hemma hos mig så visst kan man nog det tycker jag *skratt*

Sitter ensam hemma just nu då papsen och mamsen är nere i sthlm på trädgårdsmässa så jag och lillsmurfen samt minismurfen har hela huset för oss själva idag och det ska bli mys, ikväll är det ju också melodifestival - ska bli spännande och se vilka 2 som går direkt till Globen fast det är nog bäddat för skrällar som vanligt kan jag tro, värsta skrällen var nog när favorit tippade "androla" inte gick direkt till final - men så där jättebra var dom inte tyckte jag. Hoppas att BWO eller Perelli tar hem det hela =)

Sitter och suuuuktar efter Bonitas nya halsband, hoppas den ligger på golvet i hallen när jag kommer hem på tisdag då den är efterlängtad, tänka er ett nästan 5 cm bred halvstryp i mörkt läder med mässingkedja och rosa diamanter, ubersnygg!!

Sen i helgen kommer också min älskade karl hem till mig, har saknat honom otroligt! Tänka er att på snart 3 månader så har vi fått bara ses max 2 veckor sammanlagt.. på tok för lite! Men ibland så går det bara inte och sen under våren och sommaren har man planerat en massa mys tillsammans, t ex husvagnssemester men det märks hur det blir =) Åka uppåt landet och bara ta det lugnt i några dagar och mysa.

Ni som har tips på guldkorn i norrland, sevärdheter, campingplatser osv inåt landet så släng gärna hit dom - allt är av intresse.

Tjingeling!

En klassisk bild på snösmurfen =)

481631-1

Äntligen fri!!

Då var man i bloggarträsket igen efter en tids uppehåll =) känns lite ovant att komma tillbaka och den gamla är ju numer skrotad så den här ska mest handla om vardagliga ting i livet - en liten allmän blogg om allt möjligt alltså =)

Blir självklart lite hund med då min lillskrutt måste få vara med på ett hörn hon med, eller hur? =) Tror ni läsare vill veta hur det är med min buse. Hon mår bara fint och snart är det dags för utställning igen för oss, blir på slutet av april i västerås. Spännande och se hur det kommer och gå där.

Mina kära vänner vet också hur jag har haft det sen typ jul men nu behöver ni inte oroa er för mig, mår fint igen och har repat på mig ordentligt sen den lååånga vistelsen i Uppsala - hade blivit 4 veckor totalt på tisdag om jag fortfarande varit kvar där, fyfan! men igår fick jag väldigt goda nyheter och dt var att behandlingen hjälpte tydligen då röntgenbilderna var mycket bättre än förra veckans plåtar så läkaren sa att om jag ville så fick vi åka hem nu direkt, var så jäkla skönt! Så igår packade pappa bilen och körde ner de 22 milen till Uppsala och hämtade hem mig och mamma, så nu är man hemma hos mina föräldrar för att ladda batterierna lite över helgen för att sen åka hem till min lgh i början på nästa vecka, ser verkligen fram emot det =)

Men nu ska jag iaf relaxa ordentligt i ca 3 veckor innan det är dags för återbesök men tack och lov blir det bara under dagen som jag behöver vara där, vill inte se sjukhus igen på lång tid!

RSS 2.0